r
Nosalty Logó

Meglepetés csokidobozban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Popostar
Meglepetés csokidobozban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A csokidobozhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A csokidobozhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A csokidobozhoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 1487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A csokidobozhoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A csokidobozhoz

  1. Egy kevés tejcsokit gőz fölött megolvasztunk (lehet a fehéret is, akkor fehér lesz a dísz), zacskóba töltjük, és egy szilikonos vagy puhább műanyag formát kidíszítünk vele. (Én a mascarpone krémsajt dobozában készítettem.) Lehet szívecskéket, kockákat vagy absztrakt formákat, csak a képzelet szab határt. Pár percre hűtőbe tesszük szilárdulni.
  2. Amíg szilárdul, egy másik edényben gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokit, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  3. Mikor már kissé kihűlt, elővesszük a formákat, és egy vastag ecsettel kikenjük minden oldalát. Újra pár percre hűtőbe tesszük, amíg meg nem szilárdul a réteg, amit felkentünk.
  4. Újra elővesszük, még egy réteg csokit kenünk rá, és újra megy a hűtőbe. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a csoki (kb. 3 réteg).
  5. Ha a fehér rétegekkel készen vagyunk, a maradék tejcsokival ugyanezt megismételjük, szintén, amíg el nem fogy.
  6. Ha kész az összes réteg, hűtőbe tesszük. A csoki mennyisége függ a forma nagyságától, ha túl vékonynak találjuk, csak egyszerűen kenjünk még fel rétegeket.
  7. A doboz a hűtőben dermed, elkészítjük a krémet: a tejszínhabot összekeverjük a csokilikőrrel, mindenki ízlés szerint.
  8. A csokidobozokat, ha megszilárdultak kivesszük a formákból, ha nem szilikonosba tettük, késsel óvatosan körbevághatjuk.
  9. Az egyik felébe beletöltjük a krémet, ízlés szerint gyümölcsökkel, keksszel díszítjük, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4816
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meglepetés csokidobozban
Popostar 8 recept

Imádom az édességeket, ezt a dobozt anyukám névnapjára készítettem. Receptet sehol sem láttam, de gondoltam kipróbálom. Azóta már 2 másik is készült az egyik nutellával, a másik málnahabbal készült. Ebben a verzióban található: csokilikőrös krém, sárgabarack, meggy, mézes puszedli, szőlő, csokiba forgatott mogyoró és roletti. Mindhármat ajándékba készítettem, óriási sikert arattak.

Hozzávalók

A csokidobozhoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...