Meggyszörp Iluskától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
954
kcal
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
9540
kcal
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.8 g
-
Cukor 230 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 310.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2772 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
954
kcal
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1624.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 596 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 540 mg
-
Nátrium 128 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2438.1 g
-
Cukor 2302 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 3101.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2304 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 360 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 220 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27720 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3060 micro
Összesen
9540
kcal
- 1% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 9 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 462 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
159
kcal
Elkészítés
- Az erre szánt üvegeket alaposan kimossuk, lefelé fordítva egy konyharuhára tesszük.
- A meggyet alaposan megmossuk, lecsurgatjuk, és kimagozzuk.
- A legkisebb darálón ledaráljuk vagy leturmixoljuk minél pépesebbre.
- Egy tálban főni tesszük, lángelosztóra (platnira). Kavargatjuk, 30 perc elteltével hozzáöntjük a cukrot, amivel állandóan kavargatjuk. Beletesszük a két csipet citromsavat, és még 30 percet főzzük.
- Közben a tisztára mosott üvegeket a sütő közepére tett rácsra pakoljuk, és 100 C-fokon tartva sterilizáljuk.
- A meggylevet a forró üvegekbe merjük, és miután megteltek, lezárjuk, 2-3 percre fejre állítjuk. Végül pokrócok közé pakoljuk, jól bebugyoláljuk, és 2 napig ott hagyjuk.
- 2 nap után hideg kamrába vagy pincébe hordjuk. Fogyasztáskor szódavízzel vagy buborékmentes vízzel fogyasztjuk. Egészségetekre!!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4321
- Feltöltés dátuma: 2015. július 09.
Ajánló
Azért ilyen üvegekben készítettem, hogy fejre tudjam őket állítani. A tisztaság és a sterilizálás nagyon fontos, minden télre való berakásnál, ha ugyan marad belőle télre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Férjecském hozzájutott jó olcsó meggyhez (120ft/kg). Ezért neki is kezdtem szörpöt készíteni, mivel milyen finom is a saját szörp, minden tartósító nélkül. Mikor főtt, kellemes illatokat lehetett érezni a konyhában... a végeredmény hűsítő, fincsi ital lesz!!