Meggylekvár - a levével együtt
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Risi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 33.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 578 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
135
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 409.6 g
-
Cukor 376 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 775.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 576 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6930 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 765 micro
Összesen
1611
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 30.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 533 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
124
kcal
Elkészítés
- A meggyet lecsumázzuk, megmossuk, kifejtjük.
- Egy nagy lábasba beletesszük a kimagozott meggyet, és hozzáöntjük a cukrot (kilónként 30 dkg-t tettem bele, és így is édes lett -nekem-, legközelebb kevesebbet rakok bele, de ha valaki édesebben szereti, tehet bele többet is), és elkezdjük melegíteni nagy lángon.
- A cukortól levet enged, de nem szűrjük le, hogy az értékes ízanyagok benne maradjanak a lekvárban, hanem egy jó ideig, kb. 3/4 óráig, viszonylag nagy lángon forraljuk.
- Mikor már fele leve elfőtt, botmixerrel turmixoljuk, és visszatesszük kis lángra, épp hogy pösszögjön. Lassan, sűrűre főzzük.
- Tiszta üvegekbe töltjük, nem kell bele tartósító. Jól lezárjuk, és fejre állítjuk 5-10 percre, és mehet a száraz dunsztba 1-2 napra, hogy teljesen kihűljön.
- Kilónként kb. 2-3 kis üvegnyi lekvárunk lesz.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 13998
- Feltöltés dátuma: 2013. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Risi
32 recept
Idén készítettem először meggylekvárt, de nem utoljára! :) A levét nem szűrtem le, hogy az értékes ízanyagok benne maradjanak, így meggylé nem lett. Nem vagyok híve a zselésítő anyagoknak, tisztán szeretem a gyümölcs ízét.