r
Nosalty Logó

Meggyes-vaníliapudingos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-vaníliapudingos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3948 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 211 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    228.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4456.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1360 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1506 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1233 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 3948 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájába beletesszük a cukrot, és alaposan kikavarjuk.
  2. Majd beletesszük a sütőporos lisztet és a kakaóport, ezzel ismét jó alaposan összedolgozzuk.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a lecsepegtetett rumos meggyel megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
  6. A pudingport megfőzzük a tejben, és hagyjuk kihűlni.
  7. A margarint kikavarjuk a porcukorral, és a kihűlt pudinghoz adjuk.
  8. Robotgép segítségével krémes állagúvá verjük.
  9. Majd a kihűlt tészta tetejére simítjuk, villával hullámokat karcolunka krémbe, és olvasztott csokival lecsorgatjuk.
  10. 1 órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x38
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8251
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik hétköznap késő délután a fiúkra rátört az édesség ehetnék, benéztem a hűtőbe, majd a szekrénybe, és ezeket találtam ithon. Hát ez lett belőle.:) Azóta ez a családom és a barátaink egyik kedvenc sütije.:)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...