r
Nosalty Logó

Meggyes torta Habcsók Mézi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes torta Habcsók Mézi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 396 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    175.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9662.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    2670 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    3716 mg
  • Nátrium
    2734 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    687.9 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    368.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1848 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    1192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1772 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2013 micro
Összesen 4745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. Előkészítünk 3 tálat. A tojásfehérjéké az egyik, és a másik kettőbe pedig 4-4 tojássárgája kerül.
  2. Mindkét sárgásba keverünk 8-8 ek cukrot és 75-75 g felolvasztott margarint.
  3. Az egyikbe vaníliaaromát öntünk, a másikba rumaromát.
  4. A fehérjét kemény habbá verjük a vanilin cukor hozzáadásával.
  5. A vaníliáshoz keverünk még egy kis mézeskalács fűszerkeveréket, és egy tasak puncspudingport, majd 1 tasak sütőport, 6 ek tejet és 10 ek lisztet. Keverjük csomómentesre turmixgéppel.
  6. A rumoshoz adunk 1 sütőport, 3 ek kakaóport, egy tasak csokipudingport, 6 ek tejet, és 10 ek lisztet.
  7. A fehérjehabot felezzük meg, és adjuk a tésztákhoz, spatulával óvatosan keverjük bele.
  8. Vegyünk elő egy nagyobb tepsit, kenjük ki vajjal, liszttel, majd felváltva öntsünk a felét a tésztáknak bele, s villával picit kavarjunk bele, hogy szép mintája legyen.
  9. A meggyet szűrjük le, s szórjuk a tésztára, majd ismét csorgassunk bele masszát, majd meggyet, míg minden el nem fogy.
  10. Előmelegített sütőben süssük szép aranybarnára, tűpróbával ellenőrizzük, ha kész. (Kb. 10 percet sül nagy lángon, majd 50-60 percet kislángon, de ez sütőtől függ.)
  11. Közben elkészítjük a krémet. 3 dl tejet felteszünk melegedni, a maradék egy decihez keverjük a pudingport, a konyakmeggy aromával, s 4 ek cukorral keverjük csomómentesre, majd öntsük a tejhez, s kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik.
  12. Ha kész a süti, és picit hűlt, vágjuk 3 részre fel, s töltsük meg a krémmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3136
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Ajánló

Ünnepekre, jeles alkalmakra! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk ő volt a Karácsonyi meglepi süti.  És most, hogy letudtam a vizsgákat, meg is tudom osztani. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...