r
Nosalty Logó

Meggyes-marcipános piskótaszívek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Meggyes-marcipános piskótaszívek
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1287
Kalória
19.2g
Fehérje
169.1g
Szénhidrátok
61.2g
Zsír
75.6g
Víz
193g
Koleszterin
10.7g
Rost
115.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1129.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3388.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1468 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.4 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1212 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 3857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 368 kcal

Elkészítés

  1. Mikroban felolvasztjuk a margarint, és hagyjuk, hogy kihűljön, addig nagylyukú reszelőn lereszeljük a csokit (vagy késsel felaprítjuk).
  2. Kimérjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral és a kakaóval.
  3. A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a kihűlt vajat, és beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet. Krémes állagú tészta lesz belőle, amibe belekeverjük a reszelt étcsokit és a (jól lecsöpögtetett) meggyet.
  4. A sütéshez szív alakú muffinformára lesz szükség, a dekoráláshoz pedig sütőpapíron körberajzoljuk a formát, majd kivágjuk a szívet (ez a marcipánhoz kell majd).
  5. A tésztát ezután a muffinformába kanalazzuk, és megsütjük.
  6. Amíg sül a süti, a marcipánt kb 2mm vastagságúra kinyújtjuk, és az előzőleg kivágott minta és egy kés segítségével kivágjuk a szíveket. A kisebb szívekhez használhatunk kiszúró formát vagy egy általunk rajzolt kisebb sütőpapírból kivágott mintát is.
  7. Ha megsült a süti, kivesszük, és kb. 10 perc múlva kiszedjük őket a formából.
  8. A tetejüket levágjuk (és megesszük :P), hogy egyenes legyen a felülete, majd vékonyan megkenjük nutellával és rátesszük a marcipánszíveket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Valentin napra akartam valami egyedi finomságot, ez lett belőle.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Deluxe epres muffin

A muffinok egészen nagy múltú süteményfélék, Európa viszont leginkább az amerikai filmekből ismerte meg őket. Számos pékség és étterem kínálatában találkozhatunk velük, de nincs ...

Gerzsenyi Flóra

Banánkenyérmuffin

Ezek az édes kis banános muffinok nagyszerű nassolnivalók olyanoknak, akik gyors és megúszós desszertre vágynak, akik időhiányban szenvednek, vagy akik hátuk közepére sem kívánnak egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!