r
Nosalty Logó

Meggyes-marcipános piskótaszívek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-marcipános piskótaszívek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1129.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3388.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1468 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.4 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1212 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 3857 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mikroban felolvasztjuk a margarint, és hagyjuk, hogy kihűljön, addig nagylyukú reszelőn lereszeljük a csokit (vagy késsel felaprítjuk).
  2. Kimérjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral és a kakaóval.
  3. A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a kihűlt vajat, és beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet. Krémes állagú tészta lesz belőle, amibe belekeverjük a reszelt étcsokit és a (jól lecsöpögtetett) meggyet.
  4. A sütéshez szív alakú muffinformára lesz szükség, a dekoráláshoz pedig sütőpapíron körberajzoljuk a formát, majd kivágjuk a szívet (ez a marcipánhoz kell majd).
  5. A tésztát ezután a muffinformába kanalazzuk, és megsütjük.
  6. Amíg sül a süti, a marcipánt kb 2mm vastagságúra kinyújtjuk, és az előzőleg kivágott minta és egy kés segítségével kivágjuk a szíveket. A kisebb szívekhez használhatunk kiszúró formát vagy egy általunk rajzolt kisebb sütőpapírból kivágott mintát is.
  7. Ha megsült a süti, kivesszük, és kb. 10 perc múlva kiszedjük őket a formából.
  8. A tetejüket levágjuk (és megesszük :P), hogy egyenes legyen a felülete, majd vékonyan megkenjük nutellával és rátesszük a marcipánszíveket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3774
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valentin napra akartam valami egyedi finomságot, ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...