r
Nosalty Logó

Meggyes mákos guba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dina79
Meggyes mákos guba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1840 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1530.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 460 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6122.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    2874 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    567 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    228 micro
Összesen 1840 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 172 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kiflit karikákra, a mazsolát apró darabokra vágjuk.
  2. A tejet feltesszük melegíteni, közbena tojássárgáját a vaníliás cukorral kikeverjük.
  3. Amikor a tej langyos, hozzáadjuk a cukorral elkevert tojássárgáját, és felforraljuk.
  4. A szilikon kuglófsütő aljátmeghintjük cukros mákkal, ráteszünk egy sor kiflikarikát, megszórjuk az apróra vágott mazsolával és a meggyel, végül meglocsoljuk a langyos tejjel. Amíg az alapanyagok el nem fogynak, így folytatjuk a rétegezést.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 336
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 100766
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mákos gubára tényleg igaz, hogy "ahány ház, annyi szokás"! Nálunk is készült már hagyományos módon vaníliaöntettel, különféle gyümölcsökkel, mák helyett dióval. Ez a meggyes változat nagy kedvencünk, a mák-meggy párosítás nálunk mindig nagy sikert arat. Mivel nem szeretjük a túl édeset, így minimális cukrot használok. Aki nem szereti a meggy savanykás ízét, nyugodtan tegyen a tejbe ízlés szerint több cukrot. Jelen esetben szilikon sütőformában sütöttem, de hagyományos sütőben is lehet sütni. Ilyenkor a tepsit vagy a kerámia sütőformát margarinnal szoktam kikenni, és zsemlemorzsával meghinteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...