r
Nosalty Logó

Meggyes lúdlábtorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ella
Meggyes lúdlábtorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

334
Kalória
4.2g
Fehérje
32.1g
Szénhidrátok
21.8g
Zsír
23.4g
Víz
54.6g
Koleszterin
2.7g
Rost
15.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 3986 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 334 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    262 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3139.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.2 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    281.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2104 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2018 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    869 micro
Összesen 3986 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, kemény habot készítünk, egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd lazán beleforgatjuk a sütőporos, kakaós szitált lisztet.
  2. Egy tortaforma alját kikenjük, papírt szabunk rá, és a masszát belesimítjuk.
  3. Előmelegített sütőben, közepes lángon kisütjük.
  4. Tűpróbával ellenőrizzük, és rácson hűtsük ki.
  5. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral simára kavarjuk, felfőzzük sűrűsödésig, majd lehűtjük.
  6. A margarint habosra keverjük, s a pudinggal krémesre elegyítjük.
  7. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, a krémmel eldolgozzuk, és felét a tésztára simítjuk. A meggyet rászórjuk, a maradék krémet rákenjük.
  8. Hűtőszekrényben dermesztjük pár órát, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk csokoládémázzal.
  9. A mázhoz a kakaóport a cukorral, a vízzel, állandó keveréssel, összeforralva besűrítjük, levesszük a tűzről, s elegyítjük a vajjal.
  10. Meggyszemekkel díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24

Apukám születésnapjára készítettem el, nagyon finom lett!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Epres Royal Charlotte-torta

A lekváros piskótatekercs mindannyiunk gyermekkori kedvence. Képzeljétek el, hogy ehhez az eredetileg francia mesterszakács által, az angol IV. György udvarában készült sütihez most ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!