r
Nosalty Logó

Meggyes lepény 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Meggyes lepény 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 7249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 606 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.8 g

Zsír

  • Összesen
    342.7 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5050.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1214 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2172 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    983 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4005 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    394 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3220 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    9406 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1312 micro
Összesen 7249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kimagozott meggyet lecukrozzuk, kis fahéjjal összekeverjük, és állni hagyjuk.
  2. Addig elkészítjük a tésztát: a lisztet, sütőport, porcukrot, citromhéjat összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A 2 tojás sárgáját beletesszük, és gyorsan puha tésztát gyúrunk belőle, hogy a kéz melegétől ne nagyon olvadjon meg a margarin.
  3. Kettéosztjuk a tésztát úgy, hogy az egyik fél egy kicsit nagyobb legyen, ez kerül alulra. Jól lisztezett deszkán a tepsinknél kicsit nagyobbra nyújtjuk, és beletesszük úgy, hogy az oldalaira is kerüljön tészta. Vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. A meggyet lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, és egyenletessen eloszlatjuk a tésztán. Megint megszórjuk egy kis zsemlemorzsával.
  5. A másik tésztát akkorára nyújtjuk, ami pont befedi a meggyet. Jól lenyomkodjuk a széleit .
  6. Tojásfehérjével megkenjük a tésztát, majd villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 251
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 70665
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 20.

Ajánló

Természetessen meggybefőttel is elkészíthető. Ha friss meggyből készítjük, a megmaradt lé jó lesz szörpnek.  Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma a piacon vettem 10 kg meggyet, hogy eltegyem télire. Kimagoztam,  lecukroztam, és félretettem, hogy majd holnap üvegbe rakom. Néha meg kell keverni, hogy a cukor feloldódjon benne rendesen. Egy ilyen keverés alkalmával, mikor felemeltem a fedőt, és megcsapott a meggy isteni illata, "olthatatlan vágyakozás" fogott el egy kis meggyes lepény után. 70 perc múlva már az egész lakásban terjengett a meggyes süti illata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...