Meggyes lepény 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Edit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
50g finomliszt182 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g zsemlemorzsa3 kcal
-
83g meggy38 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g tojásfehérje2 kcal
Összesen
606
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
600g finomliszt2184 kcal
-
400g margarin2868 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
1000g meggy450 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
7249
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
23.9g finomliszt87 kcal
-
15.9g margarin114 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
-
39.9g meggy18 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.6g tojásfehérje1 kcal
Összesen
289
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 28.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 420.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.9 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 81.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 784 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
606
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 83.8 g
Zsír
-
Összesen 342.7 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 162 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 102 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5050.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 1214 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 2172 mg
-
Nátrium 1157 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 983 g
-
Cukor 479 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 974.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4005 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 394 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 303 micro
-
Kolin: 497 mg
-
Retinol - A vitamin: 3220 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 9406 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1312 micro
Összesen
7249
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg finomliszt
-
40 dkg margarin
-
2 db tojássárgája
-
20 dkg porcukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 ek zsemlemorzsa
-
20 dkg cukor
-
1 teáskanál fahéj
Elkészítés
- A kimagozott meggyet lecukrozzuk, kis fahéjjal összekeverjük, és állni hagyjuk.
- Addig elkészítjük a tésztát: a lisztet, sütőport, porcukrot, citromhéjat összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A 2 tojás sárgáját beletesszük, és gyorsan puha tésztát gyúrunk belőle, hogy a kéz melegétől ne nagyon olvadjon meg a margarin.
- Kettéosztjuk a tésztát úgy, hogy az egyik fél egy kicsit nagyobb legyen, ez kerül alulra. Jól lisztezett deszkán a tepsinknél kicsit nagyobbra nyújtjuk, és beletesszük úgy, hogy az oldalaira is kerüljön tészta. Vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával.
- A meggyet lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, és egyenletessen eloszlatjuk a tésztán. Megint megszórjuk egy kis zsemlemorzsával.
- A másik tésztát akkorára nyújtjuk, ami pont befedi a meggyet. Jól lenyomkodjuk a széleit .
- Tojásfehérjével megkenjük a tésztát, majd villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 251
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 69
- Össznézettség: 70921
- Feltöltés dátuma: 2010. július 20.
Ajánló
Természetessen meggybefőttel is elkészíthető. Ha friss meggyből készítjük, a megmaradt lé jó lesz szörpnek. Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Edit
153 recept
Ma a piacon vettem 10 kg meggyet, hogy eltegyem télire. Kimagoztam, lecukroztam, és félretettem, hogy majd holnap üvegbe rakom. Néha meg kell keverni, hogy a cukor feloldódjon benne rendesen. Egy ilyen keverés alkalmával, mikor felemeltem a fedőt, és megcsapott a meggy isteni illata, "olthatatlan vágyakozás" fogott el egy kis meggyes lepény után. 70 perc múlva már az egész lakásban terjengett a meggyes süti illata.