Meggyes béles Alexandra konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alexandra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
615
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
2460
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
615
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.3 g
Zsír
-
Összesen 61.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 542 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1665.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 499 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 705 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 420.2 g
-
Cukor 173 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 262.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 610 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 585 micro
-
Kolin: 398 mg
-
Retinol - A vitamin: 484 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1501 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 646 micro
Összesen
2460
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet a cukorral, a sóval, a citrom héjával összekeverjük.
- Hozzáadjuk a tojássárgákat és a tejben felfuttatott élesztőt, majd összegyúrjuk.
- Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és kidagasztjuk, majd ruhával letakarva,duplájára kelesztjük.
- Ezután lisztezett deszkára borítjuk, majd kétfelé vesszük.
- Vajazott tepsibe tesszük a tészta egyik felét, rátesszük a magozott, lecsepegtetett meggyet, amit összekevertünk cukorral és fahéjjal.
- Erre tesszük a tészta másik felét. Majd késsel megszúrkáljuk, és hagyjuk a tepsiben is megkelni.
- Eközben előmelegítjük a sütőt.
- Mikor megkelt, betesszük a sütőbe, és 35-40 perc alatt pirosra sütjük.
- Ha elkészült, kihűtjük, és nagyobb darabokra vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x35
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5286
- Feltöltés dátuma: 2012. július 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Alexandra
42 recept
Untan már a meggyes piskótát, gondoltam, kipróbálom ezt a kelt tésztás változatot. A sütemény olyan, mintha piskóta lenne, olyan puha. Mindenkinek ízlett.