r
Nosalty Logó

Medvehagymás zsemle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Medvehagymás zsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kelt tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 588 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kelt tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 3523 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kelt tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 327 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 588 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.5 g

Zsír

  • Összesen
    162.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5930.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1178 mg
  • Nátrium
    3401 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 3523 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A kelt tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A kelt tésztához:

  1. Az élesztőt és a cukrot a langyos tejbe morzsoljuk, és felolvasztjuk benne. A lisztet egy edénybe szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős-tejet, kevés liszttel elkavarjuk, és 15 percet hagyjuk kelni. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhagéppel sima tésztává dagasztjuk. Letakarva kb. 45 percet kelesztjük, majd átgyúrjuk, és további 20 percet kelesztjük.
  2. A töltelékhez a medvehagymát megtisztítjuk, a szárakat letépkedjük, mossuk, majd saláta-centrifugában megpörgetjük. A leveleket durvára vágjuk, majd konyhai aprítógépben, apróra vágjuk. Hozzáadjuk a vajat, olajat és a parmezánt, összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A tésztát munkalapon kb. 30x45 cm nagyságú négyszöggé nyújtjuk, megkenjük a medvehagymás vajjal, feltekerjük, kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk, majd egy fakanálnyéllel hosszában jó mélyen lenyomjuk. Letakarva kb. 20 percet kelesztjük.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 845
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom zsemle a medvehagymaidényre.

Hozzávalók

A kelt tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...