r
Nosalty Logó

Medvehagymás-túrós gnocchi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Medvehagymás-túrós gnocchi tejszínes szósszal és reszelt parmezánnal tálalva
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gnocchihoz

A tálaláshoz

722
Kalória
36.8g
Fehérje
62.2g
Szénhidrátok
36.7g
Zsír
148.9g
Víz
146g
Koleszterin
4.7g
Rost
5.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Összesen 722 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Összesen 2166 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gnocchihoz

A tálaláshoz

Összesen 242 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3397.3 g
  • Cink
    90 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    923 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    1519 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 722 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10191.9 g
  • Cink
    270 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    2770 mg
  • Vas
    212 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1990 mg
  • Nátrium
    4557 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    446.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    122 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    837 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    738 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 2166 kcal
  • 13% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1137.5 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A medvehagymát megmossuk, majd egy fazék forró vízbe dobjuk. Nagyjából egy percig főzzük, majd kihalásszuk és hideg vízzel leöblítjük. Alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet és egy vágódeszkán apróra vágjuk.
  2. A medvehagymát az összes többi hozzávalóval egy késes aprítógépbe tesszük és egységes masszát dolgozunk belőlük. Ne turmixoljuk túl sokáig a masszát: elég, ha nagyjából összeáll, de ne maradjanak benne lisztes, száraz részek. Legyen könnyen formázható, de ne túl ragacsos. Amennyibben túl nedves, kevés liszttel/zsemlemorzsával korrigáljuk, ha pedig túl száraz, egy kevés vizet vagy túrót adjunk hozzá.
  3. A medvehagymás fazékban lévő vizet alaposan megsózzuk, majd újra felforraljuk. Vizes kézzel közepes méretű, ovális gnocchikat formázunk a masszából, majd a gombócok egyik oldalába belenyomunk egy evőpálcát, így létrehozva egy mélyedést (ettől jobban felveszik majd a szószt a gnocchik).
  4. A gnocchikat a sós, lobogó vízbe dobjuk, majd 3-5 perc alatt készre főzzük őket.

A tálaláshoz

  1. Miközben a gnocchik főnek, a vajat felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, majd hozzáadjuk a zsályát is. A kifőtt gombócokat közvetlenül a serpenyőbe halásszuk át, majd közepes lángon pirítjuk pár percig az aljukat.
  2. A serpenyő alatt alacsonyra vesszük a lángot, majd hozzáöntjük a tejszínt és egy kis csészényi tésztafőzővizet. Ráreszeljük a parmezánt, majd elkeverjük az egészet, míg egy sűrűbb szószt nem kapunk. Ízlés szerint borsozzuk, majd így, a szósszal, reszelt parmezánnal és őrölt borssal tálaljuk a gnocchikat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, kalandvágyóbb ízeket kap minden falat. Egyszerű tejszínes szósszal tálalva a legistenibb.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!