Medvehagymás-túrós gnocchi
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A gnocchihoz
-
266.7 g medvehagyma
-
133.3 g tehéntúró
-
133.3 g finomliszt
-
66.7 g parmezán sajt
-
1.3 db tojás
-
40 g zsemlemorzsa
-
1.3 teáskanál szerecsendió
-
1.3 teáskanál só
-
1.3 teáskanál bors
A tálaláshoz
-
53.3 g vaj
-
1.3 csokor zsálya
-
266.7 ml főzőtejszín
-
133.3 g parmezán sajt
722
Kalória
36.8g
Fehérje
62.2g
Szénhidrátok
36.7g
Zsír
148.9g
Víz
146g
Koleszterin
4.7g
Rost
5.3g
Cukor
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
A gnocchihoz
-
67g medvehagyma94 kcal
-
33g tehéntúró49 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
13g vaj96 kcal
-
5g zsálya16 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
33g parmezán sajt131 kcal
Összesen
722
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
A gnocchihoz
-
200g medvehagyma283 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
40g vaj287 kcal
-
15g zsálya47 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
2166
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
A gnocchihoz
-
22.3g medvehagyma32 kcal
-
11.2g tehéntúró16 kcal
-
11.2g finomliszt41 kcal
-
5.6g parmezán sajt22 kcal
-
6.1g tojás8 kcal
-
3.3g zsemlemorzsa13 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
4.5g vaj32 kcal
-
1.7g zsálya5 kcal
-
22.3g főzőtejszín29 kcal
-
11.2g parmezán sajt44 kcal
Összesen
242
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.8 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3397.3 g
-
Cink 90 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 923 mg
-
Vas 71 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 663 mg
-
Nátrium 1519 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 148.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 41 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 246 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
722
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.3 g
Zsír
-
Összesen 110 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10191.9 g
-
Cink 270 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 2770 mg
-
Vas 212 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 1990 mg
-
Nátrium 4557 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 14 mg
Víz
-
Összesen 446.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 900 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 271 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 122 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 276 mg
-
Retinol - A vitamin: 837 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 738 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 576 micro
Összesen
2166
kcal
- 13% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1137.5 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 509 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
242
kcal
Elkészítés
A gnocchihoz
- A medvehagymát megmossuk, majd egy fazék forró vízbe dobjuk. Nagyjából egy percig főzzük, majd kihalásszuk és hideg vízzel leöblítjük. Alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet és egy vágódeszkán apróra vágjuk.
- A medvehagymát az összes többi hozzávalóval egy késes aprítógépbe tesszük és egységes masszát dolgozunk belőlük. Ne turmixoljuk túl sokáig a masszát: elég, ha nagyjából összeáll, de ne maradjanak benne lisztes, száraz részek. Legyen könnyen formázható, de ne túl ragacsos. Amennyibben túl nedves, kevés liszttel/zsemlemorzsával korrigáljuk, ha pedig túl száraz, egy kevés vizet vagy túrót adjunk hozzá.
- A medvehagymás fazékban lévő vizet alaposan megsózzuk, majd újra felforraljuk. Vizes kézzel közepes méretű, ovális gnocchikat formázunk a masszából, majd a gombócok egyik oldalába belenyomunk egy evőpálcát, így létrehozva egy mélyedést (ettől jobban felveszik majd a szószt a gnocchik).
- A gnocchikat a sós, lobogó vízbe dobjuk, majd 3-5 perc alatt készre főzzük őket.
A tálaláshoz
- Miközben a gnocchik főnek, a vajat felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, majd hozzáadjuk a zsályát is. A kifőtt gombócokat közvetlenül a serpenyőbe halásszuk át, majd közepes lángon pirítjuk pár percig az aljukat.
- A serpenyő alatt alacsonyra vesszük a lángot, majd hozzáöntjük a tejszínt és egy kis csészényi tésztafőzővizet. Ráreszeljük a parmezánt, majd elkeverjük az egészet, míg egy sűrűbb szószt nem kapunk. Ízlés szerint borsozzuk, majd így, a szósszal, reszelt parmezánnal és őrölt borssal tálaljuk a gnocchikat.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 25 perc
Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, kalandvágyóbb ízeket kap minden falat. Egyszerű tejszínes szósszal tálalva a legistenibb.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!