r
Nosalty Logó

Medvehagymás sós rudak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás sós rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

szóráshoz

Összesen 473 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

szóráshoz

Összesen 2832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tésztához

szóráshoz

Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 473 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    178.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4964 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    3113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1649 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1567 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    969 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 2832 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    654.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

tésztához

szóráshoz

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztet, sót, szódabikarbónát elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tejfölt, tésztát gyúrunk belőle, majd a kb. egy maréknyi, apróra vágott medvehagymával is összegyúrjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A tésztát nem szükséges pihentetni, könnyű vele dolgozni. Nem túl vékonyra, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, rudakat vágunk, majd még a gyúródeszkán lekenjük tojással (így sokkal egyszerűbb, mint a tepsiben egyenként), tepsibe helyezzük, majd ízlés szerint megszórjuk sajttal, magvakkal.
  4. A sütőt kicsit mérsékeljük, és addig sütjük, amíg színt kap a teteje is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3750
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 15.

Ajánló

Gyakran készítem ezt a sós rudat, ha egészségesebben szeretném pl. teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszttel, kókuszzsírral, de a legfinomabb mégiscsak a fenti alapanyagokkal. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, tudom, nincs új a nap alatt, de gondoltam, megosztom a NoSalty-n az egyik kedvenc sós rudam elkészítésének módját, kombinálva az egyik legnépszerűbb tavaszi alapanyaggal, a medvehagymával.

Hozzávalók

tésztához

szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...