r
Nosalty Logó

Medvehagymás pogácsa Medeától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás pogácsa Medeától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 322 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 2568 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 286 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 322 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4707.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    2601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 2568 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A langyos (kézmeleg) tejben elkeverjük az egy mokkáskanálnyi cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ezután legalább 10 percig hagyjuk magára, és engedjük, hogy habosra felfusson az élesztő.
  2. Közben szitáljuk egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a sót és a borsot. Ezután öntsük rá az élesztős tejet, üssük hozzá a tojások sárgáját, adjuk hozzá a kockára vágott puha vajat, a tejfölt és a felaprított medvehagymát. Nagyon FONTOS, hogy minden hozzávalónk (a tojás és a tejföl is) legalább szoba-hőmérsékletű legyen, mert csak ebben az esetben fog szépen megkelni a pogácsánk. Amennyiben minden hozzávalónk a tálba került, alaposan dagasszuk ki a tésztát.
  3. Rakjuk kelesztőtálba, takarjuk le, és kelesszük legalább 30 percet, amíg elindul a folyamat. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki, és könyvtechnikával hajtogassuk meg, ha ezzel is elkészültünk, csomagoljuk a tésztát folpackba, és rakjuk a hűtőbe. Ismételjük meg a hajtogatási folyamatot legalább háromszor, majd kelesszük egy éjszakán át a hűtőben a pogácsatésztát.
  4. Másnap reggel vegyük ki, és hajtogassuk meg újra (de csak egyszer), és hagyjuk feléledni a tésztát meleg helyen legalább 50 percig. Ezután szaggassuk kis, kenjük le a felvert tojásfehérjével, és pihentessük ebben a formában is legalább 20 percet.
  5. Én ilyenkor újra le szoktam kenni (hogy szép színe legyen), majd a tetszőleges "feltéttel" szórjuk meg a pogikat. Süssük 190 fokra előmelegített sütőben (alul- felül sütési funkción) 20-25 percet, ha lehet, még langyosan fogyasszuk is el.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22391
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 24.

Ajánló

Sajt helyett feltétként rakhatunk rá különböző magokat is (szezám-, len- vagy tökmag), sőt néha egyszerűen csak egy kis paprikát rakok a tojásfehérjéhez, és azzal kenem le, finom plusz ízt és szép szint varázsol neki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre itt a medvehagyma szezon! :) Ez az egyik kedvenc alapanyagom, sokféleképpen fel szoktam használni. Gyakran csinálok belőle pestót, rakom spagettire, salátákba, tésztára, krémlevesnek is jó, azonban a medvehagyma szezont, mindig ezzel a megunhatatlan finomsággal indítom! :)

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk