r
Nosalty Logó

Medvehagymás pogácsa Medeától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás pogácsa Medeától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 322 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 2568 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 286 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 322 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4707.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    2601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 2568 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A langyos (kézmeleg) tejben elkeverjük az egy mokkáskanálnyi cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ezután legalább 10 percig hagyjuk magára, és engedjük, hogy habosra felfusson az élesztő.
  2. Közben szitáljuk egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a sót és a borsot. Ezután öntsük rá az élesztős tejet, üssük hozzá a tojások sárgáját, adjuk hozzá a kockára vágott puha vajat, a tejfölt és a felaprított medvehagymát. Nagyon FONTOS, hogy minden hozzávalónk (a tojás és a tejföl is) legalább szoba-hőmérsékletű legyen, mert csak ebben az esetben fog szépen megkelni a pogácsánk. Amennyiben minden hozzávalónk a tálba került, alaposan dagasszuk ki a tésztát.
  3. Rakjuk kelesztőtálba, takarjuk le, és kelesszük legalább 30 percet, amíg elindul a folyamat. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki, és könyvtechnikával hajtogassuk meg, ha ezzel is elkészültünk, csomagoljuk a tésztát folpackba, és rakjuk a hűtőbe. Ismételjük meg a hajtogatási folyamatot legalább háromszor, majd kelesszük egy éjszakán át a hűtőben a pogácsatésztát.
  4. Másnap reggel vegyük ki, és hajtogassuk meg újra (de csak egyszer), és hagyjuk feléledni a tésztát meleg helyen legalább 50 percig. Ezután szaggassuk kis, kenjük le a felvert tojásfehérjével, és pihentessük ebben a formában is legalább 20 percet.
  5. Én ilyenkor újra le szoktam kenni (hogy szép színe legyen), majd a tetszőleges "feltéttel" szórjuk meg a pogikat. Süssük 190 fokra előmelegített sütőben (alul- felül sütési funkción) 20-25 percet, ha lehet, még langyosan fogyasszuk is el.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 22408
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 24.

Ajánló

Sajt helyett feltétként rakhatunk rá különböző magokat is (szezám-, len- vagy tökmag), sőt néha egyszerűen csak egy kis paprikát rakok a tojásfehérjéhez, és azzal kenem le, finom plusz ízt és szép szint varázsol neki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre itt a medvehagyma szezon! :) Ez az egyik kedvenc alapanyagom, sokféleképpen fel szoktam használni. Gyakran csinálok belőle pestót, rakom spagettire, salátákba, tésztára, krémlevesnek is jó, azonban a medvehagyma szezont, mindig ezzel a megunhatatlan finomsággal indítom! :)

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...