r
Nosalty Logó

Medvehagymás-aszalt paradicsomos spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Medvehagymás-aszalt paradicsomos spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alaphoz

Bővítéshez

Összesen 736 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alaphoz

Bővítéshez

Összesen 4415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Alaphoz

Bővítéshez

Összesen 205 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1445.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6885 micro
  • Lut-zea
    1659 micro
Összesen 736 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    180.7 g

Zsír

  • Összesen
    166.8 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8671.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    468 mg
  • Kálcium
    1950 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    2936 mg
  • Nátrium
    2543 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    562.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    822.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    600 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    677 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1906 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    844 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    2782 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    41312 micro
  • Lut-zea
    9954 micro
Összesen 4415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1915 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Alaphoz

Bővítéshez

Elkészítés

Alaphoz

  1. A bacont felcsíkozzuk. A paradicsomot is szintén hosszú csíkokra vágjuk fel.
  2. Feltesszük a vizet a tésztának forrni.
  3. Egy lábasban a szobahőmérsékletű olívaolajba és a vajba beletesszük a bacont, keverés mellett pároljuk, pirítjuk, majd amikor majdnem kész, belenyomjuk az áttört fokhagymát, és elkeverjük.
  4. A friss, megmosott, lecsepegtetett és felvágott medvehagymát (vagy nagyobbakra vagy nagyon finomra vágjuk fel, ahogy tetszik), tegyük bele a fokhagymás baconbe, keverjük pár percig (4-5), pillanatok alatt össze fog esni (ezt sem kell szétfőzni).
  5. Kevés sóval és frissen őrölt tarka borssal ízesítjük, majd belekerül a felvágott aszalt paradicsom, amivel keverés mellett kis lángon, fedő alatt pár perc alatt készre pároljuk (attól függ az aszalt paradicsom főzése, ki mennyire szereti az ízét, mert nem kell szétfőzni, csak éppen hogy kb. 3-4 perc, különben a jellegzetességét veszti el).
  6. A lobogó, sós vízben a tésztát előírás szerint kifőzzük, majd lecsepegtetve a kész szószba keverjük bele, ha szükséges, a főzővizéből tegyünk rá, keverjünk el benne egy marék reszelt sajtot, és tálaljuk.
  7. Tálaláshoz megszórhatjuk még a tetejét reszelt sajttal.
  8. A bővítés: a 2 fej brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, sós-köményes vízben majdnem puhára főzzük (fontos kóstolni!). Lecsepegtetjük, és vagy a tésztás szósszal összekeverve tálaljuk, vagy külön kínáljuk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1126
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 24.

Ajánló

Készíthetjük még friss szeletelt gombával, erdei gombával... tehetünk bele brokkolit, esetleg vághatunk bele újhagymát, lilahagymát vagy sonkahagymát, esetleg csirkemellsonkát felcsíkozva, kinek mi az elképzelése, milyen alapanyaga van otthon... - vagy csak simán, az aszalt paradicsom-fokhagyma-medvehagyma hármasa. Kínáljunk hozzá a tálalás után sok-sok reszelt sajtot, akár a megszokott bármilyen kedvenc reszelni valóból vagy parmezánt. Az étel legdrágább hozzávalója:  az aszalt, fűszeres olajban eltett paradicsom. Egy kis dobozkával kicsivel több, mint 1000 Ft. És ehhez az ételhez a felét elhasználtam... Ha valaki tud, tegyen el saját maga, jobban megéri. (Én meg fogom próbálni az idén.) Az ár körülbelül számolva, attól függ, honnan van a tészta, milyen márka, van-e parmezán sajt, a bolt felvágottas részén kapható csirkemellsonka is kissé húzós anyagilag, a brokkoli szintén függ, hogy honnan veszem, a medvehagyma ha van otthon vagy kap valaki, máris megoldva, amúgy nem teljesen olcsó mulatság ez sem....- tehát ezért nagyjából számolva. Kínáljunk az étel után finom bort.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás-aszalt paradicsomos spagetti
Éva-Anyóca 350 recept

Kaptam az unokahúgoméktól medvehagymát a szezon idején, és készült már belőle palacsinta, nokedli, tojásrántotta,  pogácsa, körözött, töltöttem húst vele, szószba is került, pesto is lett belőle, sőt le is fagyasztottam.:) Most a frissből, a legutolsó adagból ez a finomság készült. Kétszer is... A lányom kedvence a brokkoli -ezért készült el utólag a majdnem kész ételnél - a kérését figyelembe véve a brokkoli, és már nem volt időm összekeverni, de együtt tálalni igen, és így ettük ezt az ételt. Finom. Természetesen ez csak a mi elkészítésünk, enélkül is nagyon finom és illatos, ízes étel. A tálalásnál azért tűnik nagy adagnak, mert a tészta alatt bujkálnak a brokkoli rózsák... de azért látszik, hogy ott van... A tetejére, az én adagomra nagy lyukú reszelőn sikerült a sajtot ráreszelni. Ettől még azonban nagyon finom volt. Ennyi a történet.

Hozzávalók

Alaphoz

Bővítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...