r
Nosalty Logó

Medvehagyma-krémleves zöldségchips-szel

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Medvehagyma-krémleves zöldségchips-szel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetétekhez

270
Kalória
7.6g
Fehérje
38.2g
Szénhidrátok
11.3g
Zsír
184.4g
Víz
-
Koleszterin
5g
Rost
4.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetétekhez

Összesen 270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetétekhez

Összesen 1081 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetétekhez

Összesen 93 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    3026 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1842 micro
Összesen 270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4707.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    3244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    737.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1162 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    12102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7367 micro
Összesen 1081 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    1041 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy lábasban kevés olívaolajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát és fokhagymát.
  2. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd a hagymás alapra szórjuk, és elkeverjük.
  3. Kettő darab leveskockát 1 liter forrásban lévő vízben feloldunk, majd a krumplis keverékhez adjuk, és 20 percig főzzük, közepes lángon.
  4. Közben elkészítjük a levesbetéteket.
  5. Ha a burgonya kezd megpuhulni, hozzáadjuk a leveshez a felaprított medvehagymát és bébispenótot, elkeverjük, és további 10 percig főzzük.
  6. Egy botmixerrel krémesre turmixoljuk a levest, fűszerezzük sóval, borssal, citromhéjjal és a citrom levével, majd elkeverjük.
  7. További 2-3 percig főzzük, majd a levesbetétekkel megszórva tálaljuk!

A levesbetétekhez

  1. A színes répákat egy zöldséggyalu segítségével vékony szeletekre gyaluljuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  2. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk a répákat, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.
  3. A mogyorót ledaráljuk, a medvehagymaszálakat felaprítjuk.
  4. Vissza a leveshez!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Igazi üde tavaszi recept rengeteg zöld medvehagymával és spenóttal, ropogós színes zöldségchips-szel.  A medvehagymaszezon kihagyhatatlan darabja!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!