r
Nosalty Logó

Medvehagyma-krémleves zöldségchips-szel

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Medvehagyma-krémleves zöldségchips-szel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetétekhez

270
Kalória
7.6g
Fehérje
38.2g
Szénhidrátok
11.3g
Zsír
184.4g
Víz
-
Koleszterin
5g
Rost
4.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetétekhez

Összesen 270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetétekhez

Összesen 1081 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetétekhez

Összesen 93 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    811 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    928 micro
  • β-karotin
    3026 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1842 micro
Összesen 270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4707.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    494 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    3244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    737.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1162 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    12102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7367 micro
Összesen 1081 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    1041 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy lábasban kevés olívaolajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát és fokhagymát.
  2. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd a hagymás alapra szórjuk, és elkeverjük.
  3. Kettő darab leveskockát 1 liter forrásban lévő vízben feloldunk, majd a krumplis keverékhez adjuk, és 20 percig főzzük, közepes lángon.
  4. Közben elkészítjük a levesbetéteket.
  5. Ha a burgonya kezd megpuhulni, hozzáadjuk a leveshez a felaprított medvehagymát és bébispenótot, elkeverjük, és további 10 percig főzzük.
  6. Egy botmixerrel krémesre turmixoljuk a levest, fűszerezzük sóval, borssal, citromhéjjal és a citrom levével, majd elkeverjük.
  7. További 2-3 percig főzzük, majd a levesbetétekkel megszórva tálaljuk!

A levesbetétekhez

  1. A színes répákat egy zöldséggyalu segítségével vékony szeletekre gyaluljuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  2. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk a répákat, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.
  3. A mogyorót ledaráljuk, a medvehagymaszálakat felaprítjuk.
  4. Vissza a leveshez!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

Igazi üde tavaszi recept rengeteg zöld medvehagymával és spenóttal, ropogós színes zöldségchips-szel.  A medvehagymaszezon kihagyhatatlan darabja!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!