Medvehagyma-krémleves zöldségchips-szel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
4g olívaolaj35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
25g víz0 kcal
-
38g medvehagyma53 kcal
-
20g spenót3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A levesbetétekhez
-
30g sárgarépa11 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g földimogyoró43 kcal
-
5g medvehagyma7 kcal
Összesen
270
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
100g víz0 kcal
-
150g medvehagyma212 kcal
-
80g spenót13 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A levesbetétekhez
-
120g sárgarépa44 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g földimogyoró170 kcal
-
20g medvehagyma28 kcal
Összesen
1081
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
A leveshez
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
7.7g vöröshagyma3 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
43g burgonya25 kcal
-
1.7g leveskocka6 kcal
-
8.6g víz0 kcal
-
12.9g medvehagyma18 kcal
-
6.9g spenót1 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A levesbetétekhez
-
10.3g sárgarépa4 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.6g földimogyoró15 kcal
-
1.7g medvehagyma2 kcal
Összesen
93
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1176.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 811 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 184.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 291 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 928 micro
-
β-karotin 3026 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1842 micro
Összesen
270
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.5 g
Zsír
-
Összesen 45.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4707.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 494 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 673 mg
-
Nátrium 3244 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 737.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1162 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 317 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3713 micro
-
β-karotin 12102 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 7367 micro
Összesen
1081
kcal
- 3% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 319 micro
-
β-karotin 1041 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 633 micro
Összesen
93
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A leveshez
-
2 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 kg burgonya
-
2 db leveskocka
-
1 dl víz
-
150 g medvehagyma
-
80 g spenót
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A levesbetétekhez
Elkészítés
A leveshez
- Egy lábasban kevés olívaolajat hevítünk, majd üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát és fokhagymát.
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd a hagymás alapra szórjuk, és elkeverjük.
- Kettő darab leveskockát 1 liter forrásban lévő vízben feloldunk, majd a krumplis keverékhez adjuk, és 20 percig főzzük, közepes lángon.
- Közben elkészítjük a levesbetéteket.
- Ha a burgonya kezd megpuhulni, hozzáadjuk a leveshez a felaprított medvehagymát és bébispenótot, elkeverjük, és további 10 percig főzzük.
- Egy botmixerrel krémesre turmixoljuk a levest, fűszerezzük sóval, borssal, citromhéjjal és a citrom levével, majd elkeverjük.
- További 2-3 percig főzzük, majd a levesbetétekkel megszórva tálaljuk!
A levesbetétekhez
- A színes répákat egy zöldséggyalu segítségével vékony szeletekre gyaluljuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
- Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk a répákat, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.
- A mogyorót ledaráljuk, a medvehagymaszálakat felaprítjuk.
- Vissza a leveshez!
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 832
- Feltöltés dátuma: 2019. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Igazi üde tavaszi recept rengeteg zöld medvehagymával és spenóttal, ropogós színes zöldségchips-szel. A medvehagymaszezon kihagyhatatlan darabja!