Medium ribeye steak borsmártással és polentával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vivesz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz:
-
0g olívaolaj0 kcal
-
250g marhahús355 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A borsmártáshoz:
-
12g zöldbors30 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
65g vörösbor55 kcal
-
105g marha alaplé0 kcal
-
19 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
0g só0 kcal
A polentához:
-
58g kukoricadara208 kcal
-
250g víz0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
983
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz:
-
0g olívaolaj0 kcal
-
500g marhahús710 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A borsmártáshoz:
-
24g zöldbors60 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
130g vörösbor111 kcal
-
210g marha alaplé0 kcal
-
38 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
A polentához:
-
115g kukoricadara416 kcal
-
500g víz0 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1970
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A húshoz:
-
0g olívaolaj0 kcal
-
30.4g marhahús43 kcal
-
0.9g rozmaring1 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A borsmártáshoz:
-
1.5g zöldbors4 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
2.4g habtejszín7 kcal
-
7.9g vörösbor7 kcal
-
12.8g marha alaplé0 kcal
-
0.6g kukoricakeményítő2 kcal
-
1.7g salottahagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
A polentához:
-
7g kukoricadara25 kcal
-
30.4g víz0 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
118
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.4 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1369.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 737 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 528.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 301 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 276 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 839 micro
Összesen
983
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.8 g
Zsír
-
Összesen 99.3 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 491 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2738.6 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 183 mg
-
Kálcium 271 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 1474 mg
-
Nátrium 410 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1057.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 603 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 495 mg
-
Retinol - A vitamin: 552 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 317 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 1678 micro
Összesen
1970
kcal
- 9% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 166.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
A húshoz:
-
1 csepp olívaolaj
-
2 szál rozmaring
-
2 ek vaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
A borsmártáshoz:
-
2 ek vaj
-
40 ml habtejszín
-
130 ml vörösbor
-
210 ml marha alaplé
-
1 csapott ek kukoricakeményítő
-
1 db salottahagyma
-
só ízlés szerint
A polentához:
Elkészítés
A húshoz:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőt kikenünk egy csepp olívaolajjal, majd rátesszük a tűzre, és amikor már füstöl, rádobjuk a szobahőmérsékletű marhahússzeleteket. Oldalanként 1 percig sütjük, majd egy sütőrácsra helyezzük őket, és betoljuk a sütőbe. 6 percig hagyjuk bent. Aztán kiszedjük a húst, megszórjuk a darabos sóval, színes borsot őrölünk rá, majd egy tányéron pihenni hagyjuk, közben forgatjuk. Addig elkészítjük a továbbiakat.
- A borsmártáshoz a hagymát felaprítjuk. A vajat egy serpenyőben elkezdjük melegíteni, amikor már habos, rátesszük a hagymát és a zöld borsot. Közben ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg a vaj. Öntsük hozzá a vörösbort, és főzzük tovább pár percig, majd mehet bele a marhahúsleves, és innentől kb. 15 percig főzzük. Közben a kukoricakeményítőt elkeverjük egy kevés hideg vízzel, majd hozzáadjuk a borsmártáshoz. A végén beletesszük a tejszínt.
- A polentához feltesszük a vizet melegedni egy kis sóval. Amikor forr, folyamatos keverés mellett beleadagoljuk a polentát. 5 percig főzzük (ha túl sűrű, öntünk még hozzá egy kis vizet, mert ahogy hűl, besűrűsödik), majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a vajat.
- A hús második fázisában a vajat egy serpenyőben a rozmaringgal és félbevágott fokhagymagerezdekkel felmelegítjük. Rátesszük a húsunkat, majd 1-2 percig sütjük, közben locsolgatjuk a vajjal.
- Polentával és zöldbors-mártással tálaljuk. Hozzá egy nem túl testes vörösbort ajánlok.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1579
- Feltöltés dátuma: 2018. december 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vivesz
32 recept
Hát ehhez nincs mit hozzáfűzni. Imádom a sztéket bármilyen formában, és nagyon passzol hozzá köretként a polenta, illetve a borsmártás.