r
Nosalty Logó

Medium ribeye steak borsmártással és polentával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vivesz
Medium ribeye steak borsmártással és polentával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz:

A borsmártáshoz:

A polentához:

Összesen 983 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz:

A borsmártáshoz:

A polentához:

Összesen 1970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz:

A borsmártáshoz:

A polentához:

Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 983 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2738.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1474 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1678 micro
Összesen 1970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

A húshoz:

A borsmártáshoz:

A polentához:

Elkészítés

A húshoz:

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőt kikenünk egy csepp olívaolajjal, majd rátesszük a tűzre, és amikor már füstöl, rádobjuk a szobahőmérsékletű marhahússzeleteket. Oldalanként 1 percig sütjük, majd egy sütőrácsra helyezzük őket, és betoljuk a sütőbe. 6 percig hagyjuk bent. Aztán kiszedjük a húst, megszórjuk a darabos sóval, színes borsot őrölünk rá, majd egy tányéron pihenni hagyjuk, közben forgatjuk. Addig elkészítjük a továbbiakat.
  2. A borsmártáshoz a hagymát felaprítjuk. A vajat egy serpenyőben elkezdjük melegíteni, amikor már habos, rátesszük a hagymát és a zöld borsot. Közben ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg a vaj. Öntsük hozzá a vörösbort, és főzzük tovább pár percig, majd mehet bele a marhahúsleves, és innentől kb. 15 percig főzzük. Közben a kukoricakeményítőt elkeverjük egy kevés hideg vízzel, majd hozzáadjuk a borsmártáshoz. A végén beletesszük a tejszínt.
  3. A polentához feltesszük a vizet melegedni egy kis sóval. Amikor forr, folyamatos keverés mellett beleadagoljuk a polentát. 5 percig főzzük (ha túl sűrű, öntünk még hozzá egy kis vizet, mert ahogy hűl, besűrűsödik), majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a vajat.
  4. A hús második fázisában a vajat egy serpenyőben a rozmaringgal és félbevágott fokhagymagerezdekkel felmelegítjük. Rátesszük a húsunkat, majd 1-2 percig sütjük, közben locsolgatjuk a vajjal.
  5. Polentával és zöldbors-mártással tálaljuk. Hozzá egy nem túl testes vörösbort ajánlok.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1579
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hát ehhez nincs mit hozzáfűzni. Imádom a sztéket bármilyen formában, és nagyon passzol hozzá köretként a polenta, illetve a borsmártás.

Hozzávalók

A húshoz:

A borsmártáshoz:

A polentához:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...