Mediterrán vadlazac párolt padlizsánnal és paradicsommal
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Fang
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
379
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1516
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 547.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 318 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 342.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 691 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3860 micro
-
Lut-zea 229 micro
Összesen
379
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.7 g
Zsír
-
Összesen 97.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 275 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2190.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 282 mg
-
Foszfor 1271 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1370.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 317 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 606 micro
-
β-karotin 2763 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 15438 micro
-
Lut-zea 917 micro
Összesen
1516
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 912 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Ha a vadlazac fagyasztott, akkor először is hagyjuk kiolvadni és 4 szeletre vágjuk. Ezt követően külön-külön alufólia felett (ebbe csomagoljuk majd a halat) kenjük be olívaolajjal, és szórjuk meg a szeleteket a fűszerekkel. Törjünk rá fél gerezd fokhagymát és csöpögtessünk rá néhány csepp citrom levet. (Egyik fűszerből sem kell túl sokat használni, mert túl erősek lesznek az ízek.) Ha ez megvan, az alufóliába alaposan becsomagoljuk a halat és félretesszük.
- A padlizsánt, paradicsomot kis kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadunk 3-4 ek olívaolajat, egy keveset a fenti fűszerekből és az egészet jól összekeverjük. Ha ez kész, négy részre osztva alufóliára tesszük, és úgy becsomagoljuk az adagokat, hogy abból a ne folyhasson ki később a zöldségek leve.
- A sütőt közben 180 fokra előmelegítjük, és miután a csomagok elkészültek, kb. 35-40 percig sütjük őket.
- Krumplipürével, vagy rizzsel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2466
- Feltöltés dátuma: 2015. március 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fang
4 recept
Friss, egyszerű recept a mediterrán konyha kedvelőinek.