r
Nosalty Logó

Mediterrán padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Mediterrán padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2469 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 617 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    200.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2044.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    823 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1859.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1312 micro
Összesen 2469 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, és bevagdossuk a csumájáig, kb. 1,5-2 cm-ként. Besózzuk (a résekben is), majd állni hagyjuk.
  2. Közben össze lehet vágni a többi hozzávalót: a paradicsomot, hagymát félkörre, a füstölt sajtot, szalonnát kockákra. Odakészítünk jó sok olívabogyót, és egy tálkában olívaolajat, amelybe a fokhagymát belenyomtuk.
  3. Ez nagyjából 20 perc, addig a padlizsánt is átjárta a só, kinyomkodjuk a levét, és le is mossuk. Mivel keserű levet szokott engedni, ez a lépés nagyon fontos!
  4. Kiolajozott sütőlemezre tesszük a padlizsánokat, kicsit lenyomjuk, akkor szétnyílik, mint egy legyező, és elkezdjük bedugdosni az árut a résekbe. Mindenhová jusson mindenből. A végén megsózzuk, megszórjuk sok olajbogyóval, és megkenjük a fokhagymás olajjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5597
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.

Ajánló

Miután elfogyott, a fokhagymás olajat kenyérrel kimártogathatjuk. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán padlizsán
nyultanti 100 recept

Egyszerű kis nyári étel. A hozzávalók jó része meg is található a hűtőnkben. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...