Mediterrán kenyér 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
250g finomliszt910 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6g só0 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
125g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
8g olajbogyó9 kcal
-
35 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
13g tej7 kcal
-
1g cukor5 kcal
Összesen
1019
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
22g só0 kcal
-
40g friss élesztő42 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
30g olajbogyó35 kcal
-
139 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
4072
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
57g finomliszt207 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
1.3g só0 kcal
-
2.3g friss élesztő2 kcal
-
28.5g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
1.7g olajbogyó2 kcal
-
3.1g szárított paradicsom8 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
2.8g tej2 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
Összesen
231
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2862.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 2221 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 172 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6197 micro
-
Lut-zea 295 micro
Összesen
1019
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.9 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11449.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 354 mg
-
Kálcium 361 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 358 mg
-
Foszfor 1448 mg
-
Nátrium 8885 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 848.8 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 687.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 619 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 384 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 24787 micro
-
Lut-zea 1180 micro
Összesen
4072
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 652.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1412 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
-
2 ek cukor
-
40 g friss élesztő
-
6 db szárított paradicsom
Elkészítés
- A lisztet felpúpozzuk, és a közepébe mélyedést csinálunk.
- Beleöntjük a cukrot és a sót. Az élesztőt egy kis lábasba morzsoljuk, és a tejjel és cukorral kicsi láng fölött felfuttatjuk.
- Az élesztő is a kis kráterbe öntjük, majd pici vizet rá. Egy villával óvatosan elkezdjük kevergetni, ügyelve, hogy ne omoljon le a lisztfal.
- Folyamatosan adagoljuk a vizet, és kevergetjük, hogy mindig adagolódjon a liszt.
- Amikor a víz elfogyott, kézzel kezdjük gyúrni a tésztát. Ezt mindaddig folytatjuk, míg össze nem áll az egész.
- Lisztezett nagy tálba tesszük, tetejére is pici lisztet hintünk, tiszta konyharuhával letakarjuk, és 40 percig kelesztjük. (Én kb. 40 fokos, félig nyitott sütőbe tettem.)
- Egy kis tálba tesszük a fűszereket, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, paradicsomot és olajbogyót. Összekeverjük.
- Lisztezett felületre kiborítjuk a tésztánkat. Kicsit széthúzzuk, mintha pizzát akarnánk készíteni. Eloszlatjuk rajta a kis fűszeres keverékünket. A tészta széleit behajtogatjuk, és jól átgyúrjuk az egészet, hogy az ízek mindenhova eljussanak benne. Ilyenkor lesz szükség majd a plusz lisztre, hogy a paradicsomról az olajat és az olíváról a vizet feligya. Mindig csak kevés lisztet hintsünk rá.
- Ha összeált a tészta, visszatesszük a tálba, ismét pici lisztet rá, letakarjuk, és 1 órát kelesztjük.
- Egy nagy tepsire sütőpapírt teszünk, és a szépen megformázott tésztát erre tesszük. A sütőt ilyenkor már 160 fokosra melegítjük. Vizes kézzel átsimítjuk a tészta tetejét, majd késsel bevagdossuk.
- Sütőbe toljuk, kb. az alsó egyharmadra helyezzük. Készre sütjük.
- Érdemes rácsra tenni és úgy hűteni. Amíg teljesen le nem hűlt, ne takarjuk le!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6174
- Feltöltés dátuma: 2011. május 20.
Ajánló
Ne együnk a sütés napján túl sokat... Akkor ugyanis, amikor ezt a kenyeret sütni fogjuk, az egész lakást elönti majd egy fantasztikus fűszeres pizzaszerű illat, és ahogy meg tudjuk majd fogni a forró, kész kenyeret, vágni fogunk belőle, és melegen fogjuk megenni a "sarkát"... :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az első kenyeremet már vagy 6 éve sütöttem meg. Akkor az Anyukám által Görögországból hozott aszalt olajbogyó és az olívás kenyér története adta a kezdő lökést. Azóta természetesen már többféle kenyér készült. Most a Kedvesemet akartam lenyűgözni... Sikerült! A nevet is ő adta neki... :)