r
Nosalty Logó

Medeno srce - Mézes szív

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Medeno srce - Mézes szív
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1022 kcal
  • 5% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4078 kcal
  • 5% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 298 kcal
  • 5% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1300.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1022 kcal
  • 5% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5201.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    1971 mg
  • Nátrium
    1226 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    780.5 g
  • Cukor
    486 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 4078 kcal
  • 5% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat mixerrel kikeverjük, ízlés szerint adunk hozzá fahéjat, illetve annyi kakaóport, hogy szép barna színe legyen.
  2. A masszát kiolajozott tepsibe öntjük, és előmelegitett sütőben készre sütjük.
  3. Miután megsült, a tetejét megkenjük baracklekvárral, és leöntjük csokoládéval.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 32798
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Ajánló

Én ezt a kalácsot, mindig dupla adagban készitem el. A legjobb házi baracklekvárból elkésziteni, nekem most sajnos nem volt itthon, úgyhogy boltit raktam bele. Illetve csokoládém sem volt, ezért kb. 1,5 dl tejet felforraltam, raktam bele egy kanál "lekvárt", és kakaóporral besűrítettem egy kicsit. Ezt locsoltam szét a tetején, a kalács szépen beszívta. Ez egy elég tömény kalács, és ha valaki nem szereti a nagyon édes dolgokat, akkor tegyen bele kevesebb cukrot. A legfinomabb akkor, ha már kihűlt! Én úgy szoktam ellenőrizni, hogy meg sült-e, hogy az ujjam kicsit belenyomom, és ha visszajön a tészta, akkor kész is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi osztálytársamtól kaptam ezt a receptet, még évekkel ezelőtt. Finom, szaftos kalács, és ami nagyon fontos, hihetetlenül gyorsan elkészül! Habár nincs benne méz, a nevét egy nálunk kapható gyári édességről kapta, ami szív alakú, a közepében lekvár van, illetve csokival van bevonva.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...