r
Nosalty Logó

Mazsolás szeletek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Mazsolás szeletek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 405 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1056 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    232.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4551.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1817 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    740.9 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 5278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral, sóval, fahéjjal, majd összegyúrjuk a zsírral és a rummal. (Én robotgéppel gyúrtam.)
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. Egy tepsit kikenünk margarinnal, majd a tésztát belenyomkodjuk. Elég furi állagú a tészta, de bele lehet nyomkodni.
  4. A forró sütőbe betesszük, és félig megsütjük, úgy 10-15 percig.
  5. Amíg súl, a tojásfehérjét felverjük a porcukorral jó keményre. Lehet 1 csipet sót és pici citromlét is tenni bele.
  6. A félig sült tésztát kivesszük, és megkenjük ízlésünk szerinti vastagságban a lekvárral, majd rászórjuk a mazsolát.
  7. A sütőt visszavesszük kb. 120 fokra.
  8. A mazsolára kenjük egyenletesen a tojáshabot, majd visszatesszük a sütőbe.
  9. A sütés kb. még 20-25 perc. Ha nagyon barnul a teteje, lehet kevesebb is a hőfok. (Igazából én is csak kisérlezgettem, mert most csináltam először.)
  10. Ha kihűlt, gyufásdoboz nagyságúra vágjuk. Nekem kissé morzsálodós volt a tészta, talán másnap már nem lesz az.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5445
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Ajánló

Bármikor fogyasztható, pl. egy lazább ebéd után.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a Váncza Sütőpor Kincses Receptkönyvből származik. Sajnos ebben nem írnak sem méretet, sem időt, sem hőfokot, így ez a recept lehet, hogy kifogott rajtam. Az íze isteni, de az állagával nem voltam megelégedve, mert nagyon  morzsálódott. Ennek ellenére nem adom fel, próbálkozom másképpen összehangolni az időt és a hőt..:)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...