r
Nosalty Logó

Mascarponés-gyümölcsös kosárka - diétásabb verzióban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Egnecsy
Mascarponés-gyümölcsös kosárka - diétásabb verzióban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

654
Kalória
11.1g
Fehérje
45.7g
Szénhidrátok
48.3g
Zsír
82.8g
Víz
108g
Koleszterin
7.3g
Rost
3.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 2616 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 278 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    193.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    331.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 2616 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A liszteket keverjük el a cukorhelyettesítővel, majd reszeljük bele a citromhéjat.
  2. Morzsoljuk bele a vajat, és adjuk hozzá a tojássárgáját, majd gyúrjuk tésztává. Bár így egészségesebb, de a dolgunkat is igencsak megnehezítik ezek a lisztek, mivel a tészta keményebb és morzsásabb is lesz tőle, de nem kell aggódni, a végén igazán finom lesz, csak kicsit macerásabb így.
  3. Tegyük fél órára a hűtőbe fóliában.
  4. Egyszerűbb, ha kisebb darabokat szakítunk a tésztából, és azokat kézzel átgyúrva - ezzel fellágyítva - nyújtjuk ki. Egy bögrével vágjunk belőlük köröket, és ügyeskedjük bele a formákba. Én szilikon muffinkapszlikat használok, mivel nem kell őket pluszban vajazni, és mégis szinte kiugranak belőlük a kosárkák, miután kisültek.
  5. 170 fokon, hőlégkeveréssel süssük 12 percig.

Krém

  1. A mascarponét keverjük habosra a cukorhelyettesítővel és a citromhéjjal, illetve lével. Majd keverjük bele a málnát is, és tegyük félre.

Díszítés

  1. Az epreket vágjuk félbe, majd a feleket kettőbe vagy háromba, hogy kicsit vastagabb cikkeket kapjunk.
  2. Mindegyik kihűlt kosárkába tegyünk három-három cikket, ezzel kis fészket alkotva, majd halmozzuk rájuk a krémet, jó púposra!
  3. Végül díszítsük citromfű- vagy mentalevelekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szerettem volna valamilyen könnyű, habos és nagyon gyümölcsös finomságot készíteni, ami vidám és szép is, ráadásul még egészségesnek is mondható. Így esett a választásom a kedvenc kosárka receptemre, amit teljes kiőrlésű, illetve szénhidrátcsökkentett liszttel tettem egészségesebbé. A problémát a mascarpone jelenti, de arról lehetetlen lemondani!Így íme az én kis tavaszi, szinte diétás és nagyon finom epres-málnás kosárkám!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Mákos bobajka Gábortól

Minden család mákos gubája más. Gáboréké például nem is guba, hanem bobajka, nem kifliből, hanem házilag gyúrt és formázott kelt tésztából készül: a kis golyók pedig nem sülnek ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!