Mascarponés eperhab Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
50g mascarpone202 kcal
-
67g eper20 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
365
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
150g mascarpone606 kcal
-
200g eper60 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1095
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
28.1g mascarpone113 kcal
-
37.5g eper11 kcal
-
15g tojásfehérje8 kcal
-
18.7g cukor72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g vanília kivonat0 kcal
Összesen
204
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 94 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
365
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 62.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115 g
-
Cukor 110 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 241.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
1095
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 52.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
-
150 g mascarpone
-
200 g eper
-
2 db tojásfehérje
-
100 g cukor
-
1 csipet só
-
1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
- A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a végén hozzádolgozunk kb. 2 ek cukrot is.
- A mascarponét a maradék cukorral és a vanília kivonattal simára keverjük.
- Az epret megmossuk, tisztítjuk, szárazra itatjuk, majd botmixerrel pürésítjük. A pürét elkeverjük a mascarponéval, majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
- Poharakba osztjuk, és pár órára betesszük a hűtőbe.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 123
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4564
- Feltöltés dátuma: 2017. április 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy egyszerű és finom desszert az eperszezonra.