r
Nosalty Logó

Mascarponés csokoládétorta szepucs_ka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarponés csokoládétorta szepucs_ka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Piskóta

Csokoládé ganache

Krém

Összesen 809 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Piskóta

Csokoládé ganache

Krém

Összesen 6466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír

Piskóta

Csokoládé ganache

Krém

Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 809 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    446.2 g
  • Telített zsírsav
    241 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    2102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4968.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    695 mg
  • Foszfor
    2213 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.2 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    1649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    773 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2399 micro
Összesen 6466 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Csokoládé ganache

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét a cukorral verjük habbá.
  2. A langyosra hűlt csokoládét keverjük el a tojássárgájával, és lazán keverjük hozzá a fehérjéhez.
  3. Végül óvatosan keverjük bele a darált mogyorót és diót.
  4. Két db kerek lapra lesz szükségünk a tortához. Vegyünk 2 db sütőpapírt, és rajzoljuk körbe a megfelelő mérető karikával. (Én 25 cm-es tortaformával dolgoztam. A forma lehet kisebb is, ez mindössze a torta magasságát befolyásolja.)
  5. Osszuk kétfelé a piskótát, kenjük szét óvatosan és figyeljünk, hogy egy kicsit nagyobb legyen, mint a megrajzolt körünk.
  6. Süssük 200 fokon 10 percig.
  7. Miután kihűltek a piskóták, húzzuk le róluk a sütőpapírt, és szúrjuk ki a tortaformával.
  8. A leeső részekre is szükség lesz, ezeket helyezzük egy kisebb tálba, és törjük apró darabokra/morzsára.

Csokoládé ganache

  1. Forraljuk fel a tejszínt, majd adjuk hozzá a csokoládét.
  2. Egy kicsit hagyjuk állni, had járja át a meleg a csokoládét, majd keverjük teljesen simára.
  3. Egy kevés ganache-t adjunk a piskóta morzsához (3-4 ek), valamint vékonyan kenjük meg a két piskótalapot. A maradékot csomagoljuk el, és tegyük hűtőbe.

Krém

  1. Olvasszuk fel a fehér csokoládét.
  2. A tejszínt habosítsuk ki a mascarponéval.
  3. A tojássárgáját kezdjük el habosítani, közben a cukrot a vízzel főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  4. A tojássárgáját lassan habosítsuk, miközben csurgassuk hozzá a forró cukorszirupot. Ezt folytassuk addig, amíg kihűl.
  5. Végül egy nagyobb tálban keverjük össze a fehér csokoládét a mascarponés tejszínnel és a tojáshabbal. Keverjük simára.
  6. A krém felét tegyük a piskóta morzsára, és keverjük kicsit márványosra. Ez kerül a tortánk alsó felébe.
  7. Simítsuk el, majd tegyük rá a következő piskótaréteget.
  8. Végül a megmaradt krémünkkel simítsuk egyenesre.
  9. Tegyük be hűtőbe dermedni 1 éjszakára.
  10. Másnap vegyük ki a tortaformából.
  11. A megmaradt ganache-unkat olvasszuk fel, de csak langyosra. Ezzel öntjük le a tortánkat, és hagyjuk lecsorogni.
  12. Várjuk meg, míg kissé megdermed a csokoládé, csak ezután szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2017
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept jellemzője, hogy egyszerű de nagyszerű, és kombináljuk bármilyen csokoládéval, az eredmény garantált siker.

Hozzávalók

Piskóta

Csokoládé ganache

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...