r
Nosalty Logó

Mascarpone cheesecake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mascarpone cheesecake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 6360 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 355 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 530 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    520.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    946 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2042.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    900 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 6360 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk egy 26 cm-es kerek, kapcsos tortaformát, és béleljük ki az alját sütőpapírral.
  2. Olvasszuk fel a vajat, és törjük/daráljuk össze a kekszet.
  3. Keverjük a vajat a kekszmorzsához, majd az így kapott keveréket egyenletesen nyomkodjuk bele a tortaforma aljába.
  4. Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük kb. 10 percig 160 fokon.
  5. Egy nagy tálban dolgozzuk jól össze a mascarponét a liszttel és a cukorral, majd fakanállal egyenként keverjük bele a tojásokat, amíg homogén krémet nem kapunk. Legvégül keverjük hozzá a tejfölt.
  6. Egy nagyobb tepsibe öntsünk kb. 2 ujjnyi vizet, a tortaformát pedig vonjuk be alufóliával.
  7. Töltsük a krémet a tortaformába, tegyük a vízzel teli tepsibe, és süssünk kb. 1 órán keresztül 160 fokon. A torta akkor kész, ha a teteje halvány és a közepe még remegős.
  8. Egy vékony pengéjű késsel vágjuk körbe a tortát, és hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten kb. 2 órát.
  9. Ezután tegyük hűtőbe min. 4 órára (célszerűen egy éjszakára).
  10. Tálaljuk bármilyen gyümölcsöntettel vagy lekvárral. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 247
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 47828
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

florcimorci receptje alapján készült ez a könnyű, és igen finom torta. Egy kissé módosítottam a hozzávalókon, de ennek ellenére nagy sikert aratott. Legközelebb kerül bele bourbon vanília is, csak most pont nem volt itthon. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...