r
Nosalty Logó

Márványos kuglóf

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Márványos kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 6373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 530 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.5 g

Zsír

  • Összesen
    309.5 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1083 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7685.6 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1115 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1389 mg
  • Foszfor
    4452 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.2 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    82 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    783 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2565 micro
Összesen 6373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy dagasztótálba szitáltam és a közepébe kis mélyedést készítettem.
  2. Ide került bele az élesztő, stevia szirup és a só. Mivel pont szembe jött velem két citrom, nem hagyhattam ki, hogy bele ne reszeljem a héjukat.
  3. A tejet meglangyítottam és a felét ráöntöttem az élesztőre és kanállal kevés lisztet belekeverve kovászt készítettem, amit hagytam felfutni.
  4. Közben a maradék tejet visszatettem a tűzre és belekockáztam a vajat, majd folyamatosan kevergetve hagytam, hogy felolvadjon benne.
  5. Miutánmegkelt a kovász, beletettem a tojások sárgáját, és a vajas-tejjel jó alaposan bedagasztottam.
  6. Legalább 10 percig, de az időtartam úgyis a liszttől függ. Akkor kész, ha már selymes és mind a tál faláról, mind az ember kezéről leválik a tészta.
  7. Körül belül még 10 percig kellett dagasztani, hogy az olaj is beleelegyedjen a tésztába. Eleinte nagy az ellenállás az olaj befogadása iránt, de nem szabad feladni!
  8. Megliszteztem a tálat, és langyos, huzatmentes helyena tésztát letakarva akétszeresére kelesztettem.
  9. Ekkor kétfelé osztottam és az egyik felébe beledagasztottam a vaníliás cukrot és a mazsolát; a másikba pedig a0,5 dl langyos vízben feloldott kakaóport.
  10. Meglisztezett gyúródeszkára tettem először a kakaósat és kézzelnagyjából téglalap alakúra egyengettem.
  11. Erre jött rá a fehér tészta, amit ugyanakkorára szétnyomkodtam.
  12. Sodrófával kb. 60x40 cm-es téglalappá nyújtottam az így egymásra rakott tésztákat.
  13. Szorosan feltekertem, mint a kalácsot, majd egy kivajazott, kilisztezett 30 cm-es kuglófformába tettem.
  14. A két végét kicsit egymásra egyengettem, és hagytam így kelni kb. 20 percig.
  15. Közben begyujtottam a sütőt, aminek az aljára egy tepsiben vizet tettem.
  16. Ez nem engedi meg, hogy a kuglóf kérge hirtelen megsüljön, a belseje viszont nyers maradhasson.
  17. 180 C-on kb. 40 perc alatt, tűpróbáig sütöttem. Rácson hagytam kihűlni.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 114937
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 17.

Ajánló

Mi más is kerülhetne mellé egy igazi kényeztető uzsonna alkalmával, mint egy nagy bögre @{habos kakaó...:habos kakaó kicsit másképp}

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Márványos kuglóf
ze(n)derta 188 recept

Eredetiben bogyós édesítőszerrel íródott a recept, de gondoltam kipróbálom a stevia szirupot. Hihetetlennek hangzik hogy 1 tk elegendő ekkora mennyiséghez, de minthogy a próbagyártás során 2 tk-lal tettem bele, számomra már majdnem émelyítően édes lett... Mivel egyszerre nem fogyott el ez a mennyiség, ezért szépen felszeleteltem, és kisebb adagokban lefagyasztottam, hogy majd lusta délutánokon csak elő kelljen kapni a fagyasztóból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...