r
Nosalty Logó

Márványos joghurtszelet babapiskótatalpon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Márványos joghurtszelet babapiskótatalpon
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1778 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    259 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    93.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3082.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    1358 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1035.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    779 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    764 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1778 kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. A joghurtot, cukrokat odatesszük melegedni. Közben kavargatjuk. Nem forraljuk!! Keveset elveszünk belőle, amiben a zselatint feloldjuk, majd hozzáöntjük. Levesszük a tűzről.
  2. Felverjük a habtejszínt, és óvatosan a joghurtba forgatjuk.
  3. Folpackkal kibélelünk egy gerincformát.
  4. A ribizliből egy jó nagy maréknyit áttörünk, és az áttört léből kiskanállal halmokat teszünk a folpackra.
  5. Majd beleöntjük a joghurtos krémet. A többi ribizliléből szintén halmokat rakunk a joghurtra, ide-oda.
  6. A piskótákat egyesével megforgatjuk a tejben, és hosszában kirakjuk a joghurt tetejét.
  7. Hűtőbe tesszük kb. 4-5 óra hosszára. Aztán egy hosszúkás tálat illesztünk a tetejére, és egy gyors mozdulattal átfordítjuk. Utána szépen szeleteljük. Egészségetekre!!
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1470
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a hűsítő, sütés nélküli, joghurtos, gyümölcsös desszert a meleg nyári napokban kiváló ötlet! Én a barátnőmnek készítettem, mikor épp mentem hozzá; nagyon meglepődött, és egyben örült neki..... :-))))

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...