Márványkuglóf 4. - csokimázas
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
35g margarin251 kcal
-
45g porcukor174 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
63g tej35 kcal
-
17 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
A mázhoz
Összesen
1080
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
140g margarin1004 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g rumaroma0 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
280g finomliszt1019 kcal
-
250g tej140 kcal
-
68 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
A mázhoz
Összesen
4320
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
9.9g margarin71 kcal
-
12.7g porcukor49 kcal
-
15.5g tojás20 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g rumaroma0 kcal
-
7.1g cukor27 kcal
-
19.8g finomliszt72 kcal
-
17.7g tej10 kcal
-
2.1g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
3.5g mazsola11 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A mázhoz
-
2g porcukor8 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
2.3g víz0 kcal
-
2.1g margarin15 kcal
Összesen
306
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1424.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 579 mg
-
Nátrium 347 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.2 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 63.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
1080
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.9 g
Zsír
-
Összesen 184.1 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 756 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5697.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 168 mg
-
Kálcium 1429 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 2317 mg
-
Nátrium 1386 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 624.9 g
-
Cukor 362 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 254.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1817 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 635 mg
-
Retinol - A vitamin: 1728 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1064 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1045 micro
Összesen
4320
kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
306
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
18 dkg porcukor
-
4 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
5 ml rumaroma
-
28 dkg finomliszt
-
2.5 dl tej
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A mázhoz
-
4 ek porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 ek víz
-
3 dkg margarin
Elkészítés
A tésztához
- A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe.
- Különválasztjuk a tojásokat. A sárgáját kikeverjük a porcukorral és hozzákeverjük a puha margarint. Ebbe jön még a vaníliás cukor és a rumaroma ízlés szerint. Ha megpuhult a mazsola, az is jöhet bele.
- A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, beleszórjuk a cukrot és tovább verjük, hogy elvegyüljön benne.
- A lisztet a sütőporral átszitáljuk.
- A tojássárgás masszát a tejjel lazítjuk és apránként belekeverjük a sütőporos lisztet, majd a fehérjét nagy mozdulatokkal. Könnyű, lágy tésztát kapunk, egyáltalán nem kell vesződni vele.
- A tészta 2/3-át a formába öntjük, a maradék 1/3-ba belekeverjük a kakaóport.
- A kakaós tésztát rákanalazzuk a fehér tésztára, és villával kissé belehúzkodjuk, hogy márványos legyen. Nekem ez annyira most nem sikerült.
- A sütőbe toljuk és 45-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
- Ha kész, a formában hagyjuk 10-15 percig, ekkor tálra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
- A csokimázhoz a kakaóport, porcukrot és vizet összeolvasztjuk, amikor felforr, beledobjuk a margarint és folytonos kevegetés közben hagyjuk felolvadni. Ekkor zubogva forrni hagyjuk 1-2 percig, vigyázva, hogy ne égjen oda.
- A kész forró csokimázzal bevonjuk a kihűlt kuglófot és betesszük a hűtőbe megdermedni. Ha nem fogy el egyszerre, folpack-kal fedjük be, így sokáig puha marad.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10763
- Feltöltés dátuma: 2010. október 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Én ennek a mennyiségnek csak a felét készítettem, így kétszer akkora lesz a leírt mennyiségekből, mint amit a képen látni. A párom nyaggatott a márványkuglófért, és mivel nagyon édesszájú, kellett rá kreálni egy csokimázat is. Én magam is meglepődtem, mennyire puha, könnyű tésztája lett.