r
Nosalty Logó

Márványkuglóf 4. - csokimázas

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Márványkuglóf 4. - csokimázas
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

1080
Kalória
18.5g
Fehérje
156.2g
Szénhidrátok
46g
Zsír
63.7g
Víz
189.1g
Koleszterin
7.2g
Rost
90.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1080 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1080 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    184.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5697.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2317 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.9 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    254.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1728 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 4320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe.
  3. Különválasztjuk a tojásokat. A sárgáját kikeverjük a porcukorral és hozzákeverjük a puha margarint. Ebbe jön még a vaníliás cukor és a rumaroma ízlés szerint. Ha megpuhult a mazsola, az is jöhet bele.
  4. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, beleszórjuk a cukrot és tovább verjük, hogy elvegyüljön benne.
  5. A lisztet a sütőporral átszitáljuk.
  6. A tojássárgás masszát a tejjel lazítjuk és apránként belekeverjük a sütőporos lisztet, majd a fehérjét nagy mozdulatokkal. Könnyű, lágy tésztát kapunk, egyáltalán nem kell vesződni vele.
  7. A tészta 2/3-át a formába öntjük, a maradék 1/3-ba belekeverjük a kakaóport.
  8. A kakaós tésztát rákanalazzuk a fehér tésztára, és villával kissé belehúzkodjuk, hogy márványos legyen. Nekem ez annyira most nem sikerült.
  9. A sütőbe toljuk és 45-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  10. Ha kész, a formában hagyjuk 10-15 percig, ekkor tálra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
  11. A csokimázhoz a kakaóport, porcukrot és vizet összeolvasztjuk, amikor felforr, beledobjuk a margarint és folytonos kevegetés közben hagyjuk felolvadni. Ekkor zubogva forrni hagyjuk 1-2 percig, vigyázva, hogy ne égjen oda.
  12. A kész forró csokimázzal bevonjuk a kihűlt kuglófot és betesszük a hűtőbe megdermedni. Ha nem fogy el egyszerre, folpack-kal fedjük be, így sokáig puha marad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Én ennek a mennyiségnek csak a felét készítettem, így kétszer akkora lesz a leírt mennyiségekből, mint amit a képen látni. A párom nyaggatott a márványkuglófért, és mivel nagyon édesszájú, kellett rá kreálni egy csokimázat is. Én magam is meglepődtem, mennyire puha, könnyű tésztája lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!