r
Nosalty Logó

Márványkuglóf 4. - csokimázas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Márványkuglóf 4. - csokimázas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1080 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 4320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1080 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    184.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5697.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    2317 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.9 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    164 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    635 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1728 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 4320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A mazsolát beáztatjuk langyos vízbe.
  3. Különválasztjuk a tojásokat. A sárgáját kikeverjük a porcukorral és hozzákeverjük a puha margarint. Ebbe jön még a vaníliás cukor és a rumaroma ízlés szerint. Ha megpuhult a mazsola, az is jöhet bele.
  4. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, beleszórjuk a cukrot és tovább verjük, hogy elvegyüljön benne.
  5. A lisztet a sütőporral átszitáljuk.
  6. A tojássárgás masszát a tejjel lazítjuk és apránként belekeverjük a sütőporos lisztet, majd a fehérjét nagy mozdulatokkal. Könnyű, lágy tésztát kapunk, egyáltalán nem kell vesződni vele.
  7. A tészta 2/3-át a formába öntjük, a maradék 1/3-ba belekeverjük a kakaóport.
  8. A kakaós tésztát rákanalazzuk a fehér tésztára, és villával kissé belehúzkodjuk, hogy márványos legyen. Nekem ez annyira most nem sikerült.
  9. A sütőbe toljuk és 45-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  10. Ha kész, a formában hagyjuk 10-15 percig, ekkor tálra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
  11. A csokimázhoz a kakaóport, porcukrot és vizet összeolvasztjuk, amikor felforr, beledobjuk a margarint és folytonos kevegetés közben hagyjuk felolvadni. Ekkor zubogva forrni hagyjuk 1-2 percig, vigyázva, hogy ne égjen oda.
  12. A kész forró csokimázzal bevonjuk a kihűlt kuglófot és betesszük a hűtőbe megdermedni. Ha nem fogy el egyszerre, folpack-kal fedjük be, így sokáig puha marad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10756
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én ennek a mennyiségnek csak a felét készítettem, így kétszer akkora lesz a leírt mennyiségekből, mint amit a képen látni. A párom nyaggatott a márványkuglófért, és mivel nagyon édesszájú, kellett rá kreálni egy csokimázat is. Én magam is meglepődtem, mennyire puha, könnyű tésztája lett.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...