r
Nosalty Logó

Martha csokis keksze

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikszai Anna
Martha csokis keksze
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2742 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 686 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    116.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2682 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    756 mg
  • Nátrium
    1075 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.4 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 2742 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az ét- és a tejcsokoládéból 4-4 dekagrammot törjünk kockákra, és a vajjal együtt tegyük egy mikrózható edénybe. 20 másodperces ütemekben melegítsük a mikróban, míg a csokoládé fel nem olvad. A szünetekben érdemes átkeverni a mixet, hogy egyenletesen melegedhessen át. Ne hevítsük túl. Természetesen aki nem nagy barátja a mikrohullámú sütőnek, az bátran válassza inkább a vízgőz fölött olvasztást.
  2. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
  3. Tegyük egy keverőtálba a tojást, a barna cukrot és a vaníliát, majd egy robotgép segítségével magas fokozaton keverjük addig, amíg könnyű krémet kapunk.
  4. Az így kapott krémbe fokozatosan dolgozzuk bele az olvasztott vajas csokoládékrémet, majd egy fakanál segítségével forgassuk össze a száraz hozzávalókkal. A megmaradt csokoládét daraboljuk fel, és adjuk hozzá.
  5. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. A tésztát púpozott evőkanálnyi adagokban helyezzük egy sütőpapírral ellátott tepsire úgy, hogy 2-3 centiméternyi szünetet hagyjunk az adagok között.
  6. Helyezzük a sütőbe 12-15 percre, majd miután megsültek, hagyjuk pihenni őket egy 10 percig.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 1130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 51160
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szikszai Anna 35 recept

Az ősz beköszöntével mindig előtör az édesség vágyam, hűvös estéken állandóan valami finom ropogtatni valót keresek. A kekszekből inkább a saját készítésűt preferálom, de nem szeretek vele sokat pepecselni, hiszen senki sem akar sokat várni a már megkívánt édességre. Ez az egyszerű, gyors, könnyen elkészíthető recept Martha Stewarttól származik, téli estéken kiválóan bevethető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...