Mars csoki torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
34g tojás43 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
A piskóták közé és a tetejére
-
29g csokoládé160 kcal
-
10g csokoládé55 kcal
-
13g tortabevonó68 kcal
Összesen
788
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
270g karamellás pudingpor1029 kcal
-
600g tej336 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
200g vaj1434 kcal
A piskóták közé és a tetejére
-
235g csokoládé1283 kcal
-
80g csokoládé437 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
6310
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
13.8g tojás17 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
13.5g karamellás pudingpor51 kcal
-
30g tej17 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
10g vaj72 kcal
A piskóták közé és a tetejére
-
11.8g csokoládé64 kcal
-
4g csokoládé22 kcal
-
5g tortabevonó27 kcal
Összesen
315
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 41.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 170 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 546.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.5 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 31.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 220 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
788
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.2 g
Zsír
-
Összesen 329.1 g
-
Telített zsírsav 192 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4373.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 1129 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 710 mg
-
Foszfor 1555 mg
-
Nátrium 795 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 747.7 g
-
Cukor 394 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 250.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1764 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 757 mg
-
Retinol - A vitamin: 1729 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 424 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1361 micro
Összesen
6310
kcal
- 6% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
315
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
5 db tojás
-
5 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kávéskanál sütőpor
A krémhez
-
6 csomag karamellás pudingpor
-
6 dl tej
-
12 ek cukor
-
20 dkg vaj
A piskóták közé és a tetejére
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A piskótához
- A krémhez 8 evőkanál cukrot teflonserpenyőben karamellizálunk. Felöntjük 4 dl hideg tejjel. (Igen, össze fog ugrani, de folyamatosan kevergetve elolvad a tejben a karamell.)
- A pudingport a maradék cukorral (4 evőkanál) és tejjel (2 dl) csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a karamellizált tejhez, és folyamatosan keverjük, forraljuk, míg be nem sűrűsödik. Jó masszív, keménynek kell lennie. Majd teljesen lehűtjük a krémet.
- A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük. Majd apránként hozzákeverjük a krémhez.
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. Kemény habbá verjük a fehérjét a cukor felével. A sárgáját habosra verjük a cukor másik felével. A kettőt óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ismét óvatosan elkeverjük.
- Kerek tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát nagyon vékonyan kikenjük margarinnal. Beleöntjük a tésztát.
- Előmelegített sütőbe toljuk (kb. 170 fok), majd kb. 10 perc múlva lejjebb vesszük a hőfokot (kb. 150 fokra). Kb. 30-40perc alatt sül készre. Ha megsült, kihűtjük.
- A piskótát kettévágjuk. Megkenjük a krém egyharmadával. A csokikat felszeleteljük fél centinként, és a krémre fektetjük, szépen körbe-körbe rakjuk.
- Megint teszünk krémet a tetejére, elkenjük. Beborítjuk a piskóta másik felével. A maradék krémet szétkenjük a torta tetején és oldalán.
- A tortabevonót két percre mikróba tesszük, és a tortára csorgatjuk, késsel elkenjük, majd a mini csokikat gyorsan a tetejére rakjuk.
- Fogyasztásig hűtőben tároljuk, de úgy az igazi, ha egy éjszakát vagy fél napot állni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 18070
- Feltöltés dátuma: 2012. március 13.
Ajánló
Ha a karamell rabja vagy, és torta után kutatsz, íme.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A kedvesemnek volt születésnapja, aki karamellfüggő, bárhova megyünk, ő biztosan valami karamellásat fogyaszt. :) Hosszasan nézelődtem valami igazán jó karamelltorta után, és ezt a receptet ítéltem a legjobbnak. Itt-ott változtattam rajta, és lássatok csodát: TÖKÉLETES lett. Nagyon finom torta, sikere volt. Egyébként el lehetne készíteni "milky wayes, vagy snickerse, vagy bountys" változatban is hozzáillő pudingokkal. :)