r
Nosalty Logó

Mars csoki torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mars csoki torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A piskóták közé és a tetejére

Összesen 788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A piskóták közé és a tetejére

Összesen 6310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A krémhez

A piskóták közé és a tetejére

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 788 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    329.1 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4373.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1129 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    710 mg
  • Foszfor
    1555 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    747.7 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1361 micro
Összesen 6310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A piskóták közé és a tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A krémhez 8 evőkanál cukrot teflonserpenyőben karamellizálunk. Felöntjük 4 dl hideg tejjel. (Igen, össze fog ugrani, de folyamatosan kevergetve elolvad a tejben a karamell.)
  2. A pudingport a maradék cukorral (4 evőkanál) és tejjel (2 dl) csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a karamellizált tejhez, és folyamatosan keverjük, forraljuk, míg be nem sűrűsödik. Jó masszív, keménynek kell lennie. Majd teljesen lehűtjük a krémet.
  3. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük. Majd apránként hozzákeverjük a krémhez.
  4. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. Kemény habbá verjük a fehérjét a cukor felével. A sárgáját habosra verjük a cukor másik felével. A kettőt óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ismét óvatosan elkeverjük.
  5. Kerek tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát nagyon vékonyan kikenjük margarinnal. Beleöntjük a tésztát.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk (kb. 170 fok), majd kb. 10 perc múlva lejjebb vesszük a hőfokot (kb. 150 fokra). Kb. 30-40perc alatt sül készre. Ha megsült, kihűtjük.
  7. A piskótát kettévágjuk. Megkenjük a krém egyharmadával. A csokikat felszeleteljük fél centinként, és a krémre fektetjük, szépen körbe-körbe rakjuk.
  8. Megint teszünk krémet a tetejére, elkenjük. Beborítjuk a piskóta másik felével. A maradék krémet szétkenjük a torta tetején és oldalán.
  9. A tortabevonót két percre mikróba tesszük, és a tortára csorgatjuk, késsel elkenjük, majd a mini csokikat gyorsan a tetejére rakjuk.
  10. Fogyasztásig hűtőben tároljuk, de úgy az igazi, ha egy éjszakát vagy fél napot állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 18070
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 13.

Ajánló

Ha a karamell rabja vagy, és torta után kutatsz, íme.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvesemnek volt születésnapja, aki karamellfüggő, bárhova megyünk, ő biztosan valami karamellásat fogyaszt. :) Hosszasan nézelődtem valami igazán jó karamelltorta után, és ezt a receptet ítéltem a legjobbnak. Itt-ott változtattam rajta, és lássatok csodát: TÖKÉLETES lett. Nagyon finom torta, sikere volt. Egyébként el lehetne készíteni "milky wayes, vagy snickerse, vagy bountys" változatban is hozzáillő pudingokkal. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A piskóták közé és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...