r
Nosalty Logó

Marhahúsos pásztorpite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Marhahúsos pásztorpite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1261 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1867 micro
  • β-karotin
    4675 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2302 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5106.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    3361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    930.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2017 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    7468 micro
  • β-karotin
    18700 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9207 micro
  • Lut-zea
    4298 micro
Összesen 1261 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    432 micro
  • β-karotin
    1081 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    532 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olívaolajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott répát is.
  2. Ezek után jöhet a darált marhahús, de ha az igazi angol verzióra vágyunk, akkor használjunk bárányhúst! Süssük össze a zöldségekkel, aztán locsoljuk meg worcestershire-szósszal, és adjuk hozzá a sűrített paradicsomot is, amit jól keverjünk el.
  3. Öntsük fel az egészet alaplével, és fedő alatt 45 percig főzzük. Az utolsó 5-10 percben levehetjük már a fedőt.
  4. A legvégén keverjük hozzá a zöldborsót.
  5. Egy mély tálba kanalazzuk bele a húsos alapot, aminek a tetejére tegyünk burgonyapürét, amit egy villával szépen rendezzünk úgy el, hogy sehol ne látszódjon ki a húsos alap.
  6. Az egész mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol 25 percig süssük, vagy addig, amíg picit el nem kezd sülni a burgonyapüré teteje. Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk 10 percet pihenni, majd fogyaszthatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 313
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 116
  • Össznézettség: 35425
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többek közt az angolok egyik legendás étele a pásztorpite -igaz eredetileg bárányhúsból készül-, amit egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnánk. Ezzel a recepttel otthon te is bátran nekiállhatsz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...