Marcipános csokitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyamóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
26g finomliszt96 kcal
-
11 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A csokikrémhez
-
14g tojás17 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
17 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
150g tej84 kcal
-
63g vaj448 kcal
A díszítéshez
-
50g marcipán231 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
Összesen
1715
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
46 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
A csokikrémhez
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
68 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
600g tej336 kcal
-
250g vaj1793 kcal
A díszítéshez
-
200g marcipán924 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
6861
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
18.6g tojás23 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A csokikrémhez
-
2.3g tojás3 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
12.7g cukor49 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
2.5g finomliszt9 kcal
-
25.4g tej14 kcal
-
10.6g vaj76 kcal
A díszítéshez
-
8.5g marcipán39 kcal
-
4.2g porcukor16 kcal
-
4.2g étcsokoládé23 kcal
Összesen
289
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.9 g
Zsír
-
Összesen 85.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 596 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1549.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 401 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 587 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.8 g
-
Cukor 165 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 101.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 621 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 378 mg
-
Retinol - A vitamin: 612 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 622 micro
Összesen
1715
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 123.7 g
Zsír
-
Összesen 343.3 g
-
Telített zsírsav 173 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 2383 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6199.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 1605 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 492 mg
-
Foszfor 2347 mg
-
Nátrium 1492 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 839.4 g
-
Cukor 660 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 405.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2485 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 401 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 1514 mg
-
Retinol - A vitamin: 2449 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 439 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2490 micro
Összesen
6861
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
7 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A csokikrémhez
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
30 dkg cukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 evőkanál finomliszt
-
6 dl tej
-
25 dkg vaj
A díszítéshez
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta elkészítése:
- A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, kivajazzuk, kilisztezzük.
- A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. Kimérjük a lisztet, belekeverjük a sütőport, és beleszitáljuk a kakaóport.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojáshabot és a kakaós lisztet óvatosan a tojásmasszába forgatjuk, majd beleöntjük a tortaformába, és előmelegített sütőbenmegsütjük.
- A csokikrém elkészítése:
- A tojást összekeverjük 10 dkgcukorral, beleszitáljuk a kakaóport, és kanalanként hozzákeverjük a lisztet. A tejjel apránként, hogy ne legyen csomós, önthető masszává hígítjuk.
- A maradék tejet felforraljuk, majd a tűzről félrehúzva hozzákeverjük a kakaós masszát. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon, állandó keverés mellettösszeforraljuk. Kihűtjük.
- A vajat habosra keverjük a maradék cukorral, és a kihűlt csokikrémmel összekeverjük.
- Összeállítás:
- A marcipánmasszát összegyúrjuk a porcukorral, kettéválasztjuk 1/3-2/3 arányban. Mindkét darabot kör alakúra nyújtjuk porcukorral megszórt deszkán.
- A piskótát három lapra vágjuk.
- Az alsó lapot megkenjük krémmel, rátesszük a középső lapot, melyet szintén krémmel kenünk meg. Erre borítjuk a kisebbik marcipánlapot.
- Befedjük a harmadik lappal, a torta oldalát is megkenjük krémmel, majd az összes maradék krémet a torta tetejére halmozzuk, ívesre formázzuk. Az egész tortát beborítjuk a nagyobbik marcipánlappal.
- A csokoládét felolvasztjuk, és a tortára csorgatjuk.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 158
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 23203
- Feltöltés dátuma: 2011. január 17.
Ajánló
Szeretettel ajánlom minden csokirajongónak. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
nyamóka
6 recept
Drága édesanyám születésnapjára készítettem ezt a tortát. Igazából ez a csokikrém az ő specialitása, évek óta az egyik kedvencünk, most csak egy kicsit ünnepivé tettem a marcipánnal. :-) A marcipán és a csokoládé valami isteni finom együtt, de azt hiszem, hogy ezzel most nem mondtam semmi újat! :-D Nem állítom, hogy ez lett a legszebb tortám, a csoki ellenállt az igyekezetemnek, nem lett szép sima, viszont tényleg nagyon finom! :-)