r
Nosalty Logó

Maradékmentő saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Linocska12
Maradékmentő saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 627 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    83 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2176.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előzőleg beáztatott babot sima vízben puhára főzzük (ha konzervből készítjük ez a lépés kimarad). A gombákat megpucoljuk, és a tojás-szeletelővel egyforma vastag szeletekre daraboljuk.
  2. Az előző napról maradt kockázott, főtt krumplit egy kizsírozott tepsiben egyforma vastag rétegben kiterítjük, és 200°C-os előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük. Míg a krumpli sül, a gombát egy ek. zsíron pirosra sütjük minkét oldalán, majd ugyanabban a serpenyőben a felkarikázott, maradék, sült véres hurkát is megpirítjuk. Ez oldalanként kb. 3 percet vesz igénybe.
  3. A zacskós salátaöntetet, én most éppen cézár öntetet találtam a szekrényben, kikeverjük 1 kis pohár natúr joghurttal, és állni hagyjuk, míg minden el nem készül.
  4. A babot leszűrjük, ahogy puhára főtt, és egy mély tálba tesszük a többi kész hozzávalóval, majd 1 ek. öntettel elkeverjük.
  5. A saláta így frissen is fogyasztható, de akár ki is várhatjuk, hogy összeérjen. Tálaláskor még pár csepp öntettel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1453
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Maradékmentő saláta
Linocska12 2 recept

Éhes voltam nagyon, de nem kívántam a töltött káposztát, ami ebédre volt. Körülnéztem a hűtőben, és a vasárnapi maradékok ugrottak elém, na meg leltem egy régóta a szekrényben lakó zacskós cézár öntetport is. Gondoltam, összedobok valami kis "könnyed" salátát, ami jól is lakat és a hűtőt is kipucolja. A hozzávalók variálhatók, és teljesen ki is cserélhetőek ;-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...