Maradékmentő húsos szendvics
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
10g mogyoróolaj88 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
50g csirke73 kcal
-
5g halszósz2 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
8g chiliszósz2 kcal
-
75g bagett206 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
20g csemegeuborka5 kcal
-
25g cheddar sajt101 kcal
-
3g chiliszósz1 kcal
Összesen
511
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
20g mogyoróolaj177 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
100g csirke146 kcal
-
10g halszósz4 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
15g chiliszósz3 kcal
-
150g bagett411 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
50g cheddar sajt202 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
Összesen
1019
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
3.3g mogyoróolaj29 kcal
-
32.8g póréhagyma9 kcal
-
16.4g csirke24 kcal
-
1.6g halszósz1 kcal
-
1.6g szójaszósz1 kcal
-
2.5g chiliszósz1 kcal
-
24.6g bagett67 kcal
-
1.6g mustár1 kcal
-
6.6g csemegeuborka2 kcal
-
8.2g cheddar sajt33 kcal
-
0.8g chiliszósz0 kcal
Összesen
168
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.8 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1993 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 1280 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 115 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 490 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 909 micro
Összesen
511
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43.5 g
Zsír
-
Összesen 54.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3986.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 616 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 579 mg
-
Nátrium 2560 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 230.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 275 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 193 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 981 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1818 micro
Összesen
1019
kcal
- 11% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 653.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 420 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 298 micro
Összesen
168
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
2 ek mogyoróolaj
-
1 db póréhagyma
-
10 dkg csirke
-
1 ek halszósz
-
1 ek szójaszósz
-
1 ek chiliszósz
-
15 dkg bagett
-
1 ek mustár
-
1 közepes db csemegeuborka
-
50 g cheddar sajt
-
1 teáskanál chiliszósz
Elkészítés
- A karikázott póréhagymát a mogyoróolajon picit megfuttatjuk, majd jöhet rá a "széttépett" maradék csirke. Ez lehet el nem fogyott sült csirke, de ha a leveshúsból maradt valamennyi, az is szuper hozzá - de disznó, marha, kacsa úgyszintén.
- Fűszerezzük a húst: én most szójaszószt, halszószt és édes chiliszószt tettem rá, mert egyrészt nagyon szeretem ezt a vonalú ázsiai ízvilágot, másrészt pedig mert (emiatt) mindig van itthon. De ha nektek nincs, vagy nem szeretitek, használjatok helyette worcestershire szószt, balzsamecetet, egy kevés barna sört, vagy amihez éppen gusztusotok van.
- A húst alaposan összeforgatjuk a szószokkal, és ízlés szerint átsütjük - ez a skála az átmelegítéstől a ropogósra sütésig terjedhet, én utóbbira szavazok.
- A bagettet félbevágjuk, és az egyik felét megkenjük mustárral, majd megpakoljuk a fűszeres maradékmentő húsunkkal. Jöhet rá egy pár karika csemegeuborka, egy-két szelet sajt (cheddarral nagyon finom), illetve némi Sriracha.
- A bevett másik felével befedjük a szendvicsünket, és már tálalhatjuk is. Ha van otthon bármilyen friss zöld fűszerünk, akkor abból még azért szórjunk rá, de már így is nagyon tuti, becsszó!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3267
- Feltöltés dátuma: 2020. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Elsősorban az ázsiai ízek kedvelőinek ajánljuk ezt a szendvicset, amiben új életre kel és megdicsőül a maradék sült vagy leveshús. Ebben egy pár szelet cheddar, némi mustár és csemegeuborka van a segítségére, na meg persze valamiféle pékáru, ami befogadja a hátrahagyottakat. Potom 10 perc alatt elkészül az egész, a végeredmény pedig nem csak ízletes, de laktató is! Persze ez a recept csak egy afféle gondolatébresztő, hogy hogyan használhatjuk fel a maradék húst, de az ízek összeállításának igazából csak a ti fantáziátok szab határt. Csinálhatjátok olaszosra, rakhattok bele tükörtojást, pirított hagymát vagy bármit, ami ott figyel a konyhapolcon vagy a hűtőben, és szerintetek beleillene. Szóval: nálatok hogyan fog készülni?