r
Nosalty Logó

Maradékmentő húsos szendvics

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Maradékmentő húsos szendvics
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

511
Kalória
21.8g
Fehérje
44.8g
Szénhidrátok
27.2g
Zsír
115g
Víz
50.3g
Koleszterin
4.1g
Rost
6.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 511 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1019 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1993 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    115 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    909 micro
Összesen 511 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3986.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    2560 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    230.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    981 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1818 micro
Összesen 1019 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A karikázott póréhagymát a mogyoróolajon picit megfuttatjuk, majd jöhet rá a "széttépett" maradék csirke. Ez lehet el nem fogyott sült csirke, de ha a leveshúsból maradt valamennyi, az is szuper hozzá - de disznó, marha, kacsa úgyszintén.
  2. Fűszerezzük a húst: én most szójaszószt, halszószt és édes chiliszószt tettem rá, mert egyrészt nagyon szeretem ezt a vonalú ázsiai ízvilágot, másrészt pedig mert (emiatt) mindig van itthon. De ha nektek nincs, vagy nem szeretitek, használjatok helyette worcestershire szószt, balzsamecetet, egy kevés barna sört, vagy amihez éppen gusztusotok van.
  3. A húst alaposan összeforgatjuk a szószokkal, és ízlés szerint átsütjük - ez a skála az átmelegítéstől a ropogósra sütésig terjedhet, én utóbbira szavazok.
  4. A bagettet félbevágjuk, és az egyik felét megkenjük mustárral, majd megpakoljuk a fűszeres maradékmentő húsunkkal. Jöhet rá egy pár karika csemegeuborka, egy-két szelet sajt (cheddarral nagyon finom), illetve némi Sriracha.
  5. A bevett másik felével befedjük a szendvicsünket, és már tálalhatjuk is. Ha van otthon bármilyen friss zöld fűszerünk, akkor abból még azért szórjunk rá, de már így is nagyon tuti, becsszó!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Elsősorban az ázsiai ízek kedvelőinek ajánljuk ezt a szendvicset, amiben új életre kel és megdicsőül a maradék sült vagy leveshús. Ebben egy pár szelet cheddar, némi mustár és csemegeuborka van a segítségére, na meg persze valamiféle pékáru, ami befogadja a hátrahagyottakat. Potom 10 perc alatt elkészül az egész, a végeredmény pedig nem csak ízletes, de laktató is! Persze ez a recept csak egy afféle gondolatébresztő, hogy hogyan használhatjuk fel a maradék húst, de az ízek összeállításának igazából csak a ti fantáziátok szab határt. Csinálhatjátok olaszosra, rakhattok bele tükörtojást, pirított hagymát vagy bármit, ami ott figyel a konyhapolcon vagy a hűtőben, és szerintetek beleillene. Szóval: nálatok hogyan fog készülni?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!