Mangós szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A konyha világa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
38g finomliszt137 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1g só0 kcal
Krém
-
75g mangó32 kcal
-
3g lapzselatin9 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
40g joghurt24 kcal
Máz
-
3g tortazselé10 kcal
-
23 kcal
-
13g víz0 kcal
-
29 kcal
Összesen
807
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
150g finomliszt546 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
4g só0 kcal
Krém
-
300g mangó128 kcal
-
10g lapzselatin35 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
160g joghurt98 kcal
Máz
-
12g tortazselé41 kcal
-
200g rostos gyümölcslé92 kcal
-
50g víz0 kcal
-
21g csokoládéforgács115 kcal
Összesen
3232
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
Tészta
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
0.3g só0 kcal
Krém
-
19.7g mangó8 kcal
-
0.7g lapzselatin2 kcal
-
7.9g cukor31 kcal
-
3.3g fehérbor3 kcal
-
19.7g habtejszín58 kcal
-
10.5g joghurt6 kcal
Máz
-
0.8g tortazselé3 kcal
-
13.1g rostos gyümölcslé6 kcal
-
3.3g víz0 kcal
-
1.4g csokoládéforgács8 kcal
Összesen
213
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 803.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 443 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.1 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 204.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 361 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 423 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
807
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 173.2 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 734 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3214.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 527 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 689 mg
-
Nátrium 1773 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 380.3 g
-
Cukor 256 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 819.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1585 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 116 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 290 mg
-
Retinol - A vitamin: 1443 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 1693 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
3232
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
15 dkg finomliszt
-
7.5 dkg vaj
-
5 dkg cukor
-
1 db tojássárgája
-
1 kávéskanál só
Krém
-
5 db lapzselatin
-
12 dkg cukor
-
0.5 dl fehérbor
-
3 dl habtejszín
-
160 g joghurt
Máz
-
0.5 dl víz
-
3 ek csokoládéforgács
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk, egy 24x24 cm-es formába nyújtjuk, perem nélkül.
- 30 percet hűtjük, majd 200°C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
- Kihűtjük.
Krém
- Az apróra vágott gyümölcsöt a cukorral és a borral felforraljuk, kb. 10 perig főzzük.
- A beáztatott, majd kinyomkodott zselatint feloldjuk a forró gyümölcsszószban. Kevergetéssel kihűtjük.
- A habtejszínből kemény habot verünk, és a joghurttal felváltva a kihűlt mangózseléhez adjuk.
- Az így kapott krémet a kihűlt tésztára kenjük.
- Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk néhány órát.
Máz
- A tortazseléport a csomagoláson lévő útmutató szerint a mangónektárral és a vízzel felfőzzük, hűlni hagyjuk, majd rákenjük a lehűlt krémre.
- Tetejére csokoládéforgácsot szórunk.
- Miután megszilárdult, szeletelhető.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x24
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1337
- Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
A konyha világa
70 recept
Az elkészítés idejét a hűtés növeli, de nagyon finom sütemény a végeredmény. Érdemes a hűtést az éjszakára időzíteni.