r
Nosalty Logó

Mangós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Mangós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 807 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 3232 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Krém

Máz

Összesen 213 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 807 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    173.2 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3214.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    527 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    1773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    380.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    819.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1443 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1693 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 3232 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk, egy 24x24 cm-es formába nyújtjuk, perem nélkül.
  2. 30 percet hűtjük, majd 200°C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  3. Kihűtjük.

Krém

  1. Az apróra vágott gyümölcsöt a cukorral és a borral felforraljuk, kb. 10 perig főzzük.
  2. A beáztatott, majd kinyomkodott zselatint feloldjuk a forró gyümölcsszószban. Kevergetéssel kihűtjük.
  3. A habtejszínből kemény habot verünk, és a joghurttal felváltva a kihűlt mangózseléhez adjuk.
  4. Az így kapott krémet a kihűlt tésztára kenjük.
  5. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk néhány órát.

Máz

  1. A tortazseléport a csomagoláson lévő útmutató szerint a mangónektárral és a vízzel felfőzzük, hűlni hagyjuk, majd rákenjük a lehűlt krémre.
  2. Tetejére csokoládéforgácsot szórunk.
  3. Miután megszilárdult, szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x24
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1341
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mangós szelet
A konyha világa 70 recept

Az elkészítés idejét a hűtés növeli, de nagyon finom sütemény a végeredmény. Érdemes a hűtést az éjszakára időzíteni.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Máz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...