Mangós eperlekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nicki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
460
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1841
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.5 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 268.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 161 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
460
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1274.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 466.2 g
-
Cukor 432 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1074.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 646 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 329 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1429 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 299 micro
Összesen
1841
kcal
- 1% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 16 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előkészítés: a befőttes üvegeket forró vízben áztatjuk, kifőzzük.
- Az eper szárát leszedjük, és legalább 3x átmossuk, ha szükséges daraboljuk.
- Ha lekvárosabbra szeretnénk, krumplinyomóval is összetörhetjük, a botmixeres pürésítéstől elveszíti szép, élénkpiros színét. A mangó magját kikerülve nagyobb darabokra vágjuk, a húst kivágjuk a héjából, felkockázzuk. Kb. 1 nagyobb mangó kell hozzá.
- A gyümölcsöket és a megmosott mentalevelet egy főzőedényben összekeverjük a fele cukorral, és 1 órára hagyjuk állni, majd feltesszük főni.
- A maradék cukorral elkeverjük a dzsemfixet, és a melegedő gyümölcshöz keverjük. 5-6 percig forraljuk, a habját eltávolítjuk, majd az előkészített üvegekbe töltjük. (Én egy konyharuhával kibélelt kartondobozba állítom őket még forrón, letakarva másnapig hagyom, hogy kihűljenek.) Jó megoldás a hűtőtáska is :) -persze jégakku nélkül.
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3687
- Feltöltés dátuma: 2013. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nicki
57 recept
A tél közepén is a meleg nyári időt idézi :)