r
Nosalty Logó

Mángoldos karalábéleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Mángoldos karalábéleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 319 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 1906 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2111 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    507 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    2141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5519 micro
Összesen 319 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12666.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1391 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    1169 mg
  • Nátrium
    9473 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1946 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1978 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1068 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    3039 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    899 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    12846 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33115 micro
Összesen 1906 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Elkészítés

A leveshez

  1. Előkészítjük a zöldségeket. Mindent felaprítunk, a mángoldot csíkokra vágjuk, a szárával együtt.
  2. A hagymát kevés olajon sóval megpirítjuk, hozzáadjuk a petrezselymet, tovább pirítjuk egy-két percig, majd a karalábé is mehet bele.
  3. Felöntjük a tejjel és még annyi vízzel, hogy épp ellepje. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a lestyánt, majd lefedjük és közepes lángon addig főzzük, amíg a karalábé már majdnem puha. Ekkor adjuk hozzá a mángoldot, tovább főzzük, amíg a karalábé megpuhul. Hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük.
  4. Elkészítjük a nokedlit: a tojást elkeverjük a liszttel és sóval, majd forró vízbe mártogatott kiskanállal a tányérból a levesbe szaggatjuk.2-3 perc múlva megkeverjük, és kész.
  5. Friss petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14827
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 24.

Ajánló

pH besorolás: enyhén lúgosít. Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét jött a kihívás: a karalábé. Én imádom, főleg így levesnek. Annyira vágytam már rá, idejét nem tudom, mikor ettem utoljára. Kitekertem a boltig, vettem néhány szemet, majd amikor hazaértem, felrémlett bennem a gyanú, hogy amióta jóuram az én háztartásomat élvezi, még nem volt alkalmam megtudni, egyáltalán szereti-e... Felhívtam. -Sziamia, csak azért hívlak, mert főznöm kell. Szereted a karalábét? -...(a vonal végén csend)...nem. - Jó, jó, de ezt mondtad a kelkáposztára is, utána meg kétszer kellett egy héten belül megfőznöm... -...igaz...rádbízom. Próbáld meg ehetővé tenni. - halk kuncogás. Hívás vége. Már majdnem nekiálltam valami szokatlant alkotni, amikor arra gondoltam, minek kísérletezni, ha úgy szeretem a karalábét, ahogy édesmama csinálja. Én is így fogom. Ehhez még került egy kis maradék mángold, mert sikerült egy tonnányit vennem, amikor Smith-ék soparnikját akartam megcsinálni. Csak, hogy ne menjen veszendőbe... Aztán vagy megeszi, vagy nem. Megette. Amikor az első kanállal megkóstolta, majszolta egy ideig, majd megadóan rámnézett, és annyit mondott: - Jó, oké...finom. - És nevetett. Karalábé-küldetés kipipálva.

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...