r
Nosalty Logó

Mángoldos karalábéleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
P.
Mángoldos karalábéleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

319
Kalória
10.5g
Fehérje
27.5g
Szénhidrátok
19.7g
Zsír
324.3g
Víz
85.5g
Koleszterin
10.2g
Rost
12.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 319 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 1906 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2111 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    324.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    507 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    2141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5519 micro
Összesen 319 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12666.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1391 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    1169 mg
  • Nátrium
    9473 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

Víz

  • Összesen
    1946 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1978 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1068 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    3039 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    899 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    12846 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33115 micro
Összesen 1906 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 56 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Előkészítjük a zöldségeket. Mindent felaprítunk, a mángoldot csíkokra vágjuk, a szárával együtt.
  2. A hagymát kevés olajon sóval megpirítjuk, hozzáadjuk a petrezselymet, tovább pirítjuk egy-két percig, majd a karalábé is mehet bele.
  3. Felöntjük a tejjel és még annyi vízzel, hogy épp ellepje. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a lestyánt, majd lefedjük és közepes lángon addig főzzük, amíg a karalábé már majdnem puha. Ekkor adjuk hozzá a mángoldot, tovább főzzük, amíg a karalábé megpuhul. Hozzáöntjük a tejszínt, elkeverjük.
  4. Elkészítjük a nokedlit: a tojást elkeverjük a liszttel és sóval, majd forró vízbe mártogatott kiskanállal a tányérból a levesbe szaggatjuk.2-3 perc múlva megkeverjük, és kész.
  5. Friss petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Ismét jött a kihívás: a karalábé. Én imádom, főleg így levesnek. Annyira vágytam már rá, idejét nem tudom, mikor ettem utoljára. Kitekertem a boltig, vettem néhány szemet, majd amikor hazaértem, felrémlett bennem a gyanú, hogy amióta jóuram az én háztartásomat élvezi, még nem volt alkalmam megtudni, egyáltalán szereti-e... Felhívtam. -Sziamia, csak azért hívlak, mert főznöm kell. Szereted a karalábét? -...(a vonal végén csend)...nem. - Jó, jó, de ezt mondtad a kelkáposztára is, utána meg kétszer kellett egy héten belül megfőznöm... -...igaz...rádbízom. Próbáld meg ehetővé tenni. - halk kuncogás. Hívás vége. Már majdnem nekiálltam valami szokatlant alkotni, amikor arra gondoltam, minek kísérletezni, ha úgy szeretem a karalábét, ahogy édesmama csinálja. Én is így fogom. Ehhez még került egy kis maradék mángold, mert sikerült egy tonnányit vennem, amikor Smith-ék soparnikját akartam megcsinálni. Csak, hogy ne menjen veszendőbe... Aztán vagy megeszi, vagy nem. Megette. Amikor az első kanállal megkóstolta, majszolta egy ideig, majd megadóan rámnézett, és annyit mondott: - Jó, oké...finom. - És nevetett. Karalábé-küldetés kipipálva.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Köménymagleves

Kinek köménymagleves, kinek rántott leves - az biztos, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb és legolcsóbb levese. Azonban ha túl tudunk lendülni a menzás traumákon, rájövünk, hogy az ...

Rosanics Petra

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!