Mandulás jérce gorgonzolás mártásban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
38g gorgonzola132 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
Összesen
1781
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g mandula1180 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
150g gorgonzola530 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Összesen
7120
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
42.2g csirkemellfilé51 kcal
-
8.4g zsemlemorzsa33 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.4g mandula50 kcal
-
12.7g habtejszín37 kcal
-
6.3g gorgonzola22 kcal
-
4.2g fehérbor3 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
10.8g napraforgó olaj95 kcal
Összesen
300
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 87.7 g
Zsír
-
Összesen 136.3 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 429 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3153 g
-
Cink 104 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 494 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1123 mg
-
Nátrium 1089 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 287.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 359 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
1781
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 350.8 g
Zsír
-
Összesen 545.4 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 237 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 131 g
-
Koleszterin 1716 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12611.9 g
-
Cink 417 mg
-
Szelén 352 mg
-
Kálcium 1977 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 985 mg
-
Foszfor 4491 mg
-
Nátrium 4358 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.8 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1149 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1159 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 162 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 117 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 483 micro
-
Kolin: 1436 mg
-
Retinol - A vitamin: 1144 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 732 micro
Összesen
7120
kcal
- 16% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 532.1 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
3 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl habtejszín
-
1 dl fehérbor
-
0.5 kk szerecsendió
-
1 csipet barna cukor
-
3 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A húst megtisztítjuk, megszárítjuk, szép szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk.
- A mandulát megdaráljuk, a zsemlemorzsával összekeverjük egy külön tálban. Ebbe forgatjuk majd a húst.
- Panírozás előtt a hússzeleteket megszárítgatjuk.
- A húst először lisztbe, majd tojásba mártjuk. Legvégül megforgatjuk a morzsás mandulában. Legyen benne jó bőven mandula.
- A hússzeleteket egyenként kisütjük serpenyőben. A kisült húsokat félretesszük, melegen tartjuk, amíg elkészítjük a mártást.
- Ha a hússütésből visszamaradt olaj még felhasználható állapotban van, akkor szűrjük le, és egy külön lábasban öntsük rá a bort. Viszont ezt a mozzanatot el is hagyhatjuk, a mártáshoz nem feltétlenül szükséges a pecsenyelé. A borhoz adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel.
- A bundázásból megmaradt tojást és morzsás mandulát adjuk hozzá a mártáshoz.
- A kéksajtot morzsoljuk szét a kezünkkel, adjuk hozzá az öntethez, és addig kavargassuk, amíg el nem olvad az összes darabka.
- Adjunk hozzá borsot, sót, egy csipet barna cukrot és végül keverhetünk hozzá még mandulát.
- Az öntetet csurgassuk a hússzeletekre.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1849
- Feltöltés dátuma: 2012. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A recept Frank Júlia Szárnyasételek c. könyvéből származik. A bor mennyiségét növeltem egy kicsit. Legközelebb viszont biztos, hogy dupla adag öntetet készítek majd. A recept párolt brokkolit javasol hozzá, de én eldöntöttem, hogy jázmin rizzsel fogom készíteni. Az emberkém viszont meglepett 2 szép brokkolirózsával - úgy, hogy nem is olvasta a receptet - , így hát nem tehettem mást, párolt brokkolit készítettem hozzá. Ropogósra hagyva. Nagyon nem bántam meg.