r
Nosalty Logó

Mandulás hattyúk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Mandulás hattyúk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 3658 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 609 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    242.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.2 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1791 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1684 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    491 micro
Összesen 3658 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 507 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát forró vízbe téve a barna héjától megszabadítjuk. Ha megszáradt, ledaráljuk.
  2. Egy tálba rakjuk a lisztet, a darált mandulát, csipet sót, sütőport, tojássárgáját, porcukrot, vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a hideg margarint.
  3. Összegyúrjuk a hozzávalókat, a kezünk melegétől fog a margarin megpuhulni. Addig gyúrjuk, míg a tészta össze nem áll. Majd legalább 1 órára a hűtőszekrénybe rakjuk.
  4. A hűtőből kivéve lisztezett deszkán kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát. Egy 6 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggatunk, majd félbehajtjuk. Egy éles kés segítségével a félkör egyenes részénél háromnegyed részig bevágjuk a tésztát. Ebből formázzuk meg a nyakat, majd még két bevágást ejtünk, amiből a szárnyakat formázzuk. Egyiket kb. a feléig, másikat egynegyed részig vágjuk. Mindegyik tésztát hattyúvá próbáljuk formázni.
  5. Sütőlapra téve, tojásfehérjével vékonyan lekenjük őket, és kristálycukorral megszórjuk.
  6. Előmelegített sütőbe téve 10-15 perc alatt világosra sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéból szemeket készítünk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2320
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás hattyúk
Kovács Györgyi 57 recept

Még ünnepek előtt a neten akadtam rá erre a hattyúkra. A recept hozzávalóin változtattam, plusz még úgy gondoltam, mandulát teszek hozzá. Jó döntés volt. Nagyon finom porhanyós, puha tésztám lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...