r
Nosalty Logó

Mandulás fűszeres indiai rizs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csutak Enikő
Mandulás fűszeres indiai rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 949 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1239 micro
Összesen 475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2478 micro
Összesen 949 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst főzzük meg kétszer annyi vízben. Fontos, hogy hideg vízbe tegyük bele, és ne sózzuk! (A só megrepedezteti a rizs külső rétegét, így kijön belőle a keményítő, és emiatt ragad össze a rizs, és nem peregnek a szemek.)
  2. Amikor már épp annyi víz van a rizsen, hogy le ne ragadjon, akkor félrevesszük a tűzről, ráteszünk egy konyharuhát, és befedjük. Öt perc múlva készre puhul a rizs a gőzben. A fölösleges gőzt a konyharuha magába szívja.
  3. A mandulát megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a rizshez a garam masalat, a lecsepegtetett zöldborsót és a mandulát. Összekeverjük, és egy perc erejéig visszatesszük a tűzhelyre, és kavargatjuk.
  5. Levesszük a tűzhelyről, megsózzuk, és 2-3 percig hagyjuk, hogy érjenek össze az ízek, majd tálaljuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8518
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 16.

Ajánló

Remekül illik egyszerűbb ízvilágú fehér húsokhoz: citromban pácolt hal, citromos-gyömbéres csirke- vagy pulykamell. De természetesen önmagában is nagyon finom!

Receptkategóriák

Mandulás fűszeres indiai rizs
Csutak Enikő 82 recept

Mindig is vonzott az indiai konyha, ami pedig a garam masala-t illeti, nagyon rég ki akartam próbálni. Van egy nagyon jó fűszeres bolt a környéken, s amint nézelődtem, milyen új árú érkezett, megpillantottam a garam masala-t. Hát, azonnal kinyitottam a doboz kupakját, és felszippantottam a kellemes illatát ennek a fűszernek. Természetesen kellet vásárolnom belőle száz grammnyit. Annyira örültem neki, hogy utána addig keresgéltem, amíg megvásároltam egy neki megfelelő üvegedényt, amiben díszeleghet a konyha polcán. A következő lépés természetesen az volt, hogy betöltse eredeti funkcióját a fűszer, azaz gazdagítsa, fűszerezze az ételek ízvilágát. Íme egy változat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...