Mandulás fűszeres indiai rizs
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
80g rizs286 kcal
-
3g garam masala0 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
25g mandula148 kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
160g rizs573 kcal
-
5g garam masala0 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
50g mandula295 kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
50.8g rizs182 kcal
-
1.6g garam masala0 kcal
-
31.7g zöldborsó26 kcal
-
15.9g mandula94 kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 457.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 226 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1239 micro
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 914.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 501 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 102.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 459 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2478 micro
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 787 micro
Hozzávalók
-
16 dkg rizs
-
1 ek garam masala
-
5 dkg mandula
Elkészítés
- A rizst főzzük meg kétszer annyi vízben. Fontos, hogy hideg vízbe tegyük bele, és ne sózzuk! (A só megrepedezteti a rizs külső rétegét, így kijön belőle a keményítő, és emiatt ragad össze a rizs, és nem peregnek a szemek.)
- Amikor már épp annyi víz van a rizsen, hogy le ne ragadjon, akkor félrevesszük a tűzről, ráteszünk egy konyharuhát, és befedjük. Öt perc múlva készre puhul a rizs a gőzben. A fölösleges gőzt a konyharuha magába szívja.
- A mandulát megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a rizshez a garam masalat, a lecsepegtetett zöldborsót és a mandulát. Összekeverjük, és egy perc erejéig visszatesszük a tűzhelyre, és kavargatjuk.
- Levesszük a tűzhelyről, megsózzuk, és 2-3 percig hagyjuk, hogy érjenek össze az ízek, majd tálaljuk.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 180
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8536
- Feltöltés dátuma: 2013. december 16.
Ajánló
Remekül illik egyszerűbb ízvilágú fehér húsokhoz: citromban pácolt hal, citromos-gyömbéres csirke- vagy pulykamell. De természetesen önmagában is nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Mindig is vonzott az indiai konyha, ami pedig a garam masala-t illeti, nagyon rég ki akartam próbálni. Van egy nagyon jó fűszeres bolt a környéken, s amint nézelődtem, milyen új árú érkezett, megpillantottam a garam masala-t. Hát, azonnal kinyitottam a doboz kupakját, és felszippantottam a kellemes illatát ennek a fűszernek. Természetesen kellet vásárolnom belőle száz grammnyit. Annyira örültem neki, hogy utána addig keresgéltem, amíg megvásároltam egy neki megfelelő üvegedényt, amiben díszeleghet a konyha polcán. A következő lépés természetesen az volt, hogy betöltse eredeti funkcióját a fűszer, azaz gazdagítsa, fűszerezze az ételek ízvilágát. Íme egy változat!