r
Nosalty Logó

Mandulás fenyőfa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sybilla
Mandulás fenyőfa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 448 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.4 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    105 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1419 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 2982 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Dolgozzuk össze a puha vajat a liszttel, a porcukorral és a sóval.
  2. Adjuk hozzá a tojást és a mandulaaromát, amitől zöldes árnyalatot kap a tészta.
  3. Fél órára tegyük hűtőbe, hogy könnyebben tudjunk dolgozni a tésztával.
  4. A tésztát kanalazzuk kekszkinyomóba, és nyomjuk tepsibe a tésztát. Fenyúfa formájú kinyomófejjel lesz a leglátványosabb a zöld sütink, de természetesen bármilyen forma megfelelő. Kekszkinyomó hiányában lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. 3 mm vastagra, és szaggassuk ki tetszőleges formára.
  5. Forró (legalább 180 fokos) sütőben 10 perc alatt megsül, ez abból látszik, hogy az alja pirulni kezd.
  6. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 445
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sybilla 1 recept

Karácsony közeledtével nagy sikert arathatunk a zöld, fenyőfa formájú sütivel. Emellett fantasztikus illat tölti be a lakást sütés közben!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...