Mandulamag ahogy Katharosz készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
88g finomliszt319 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
25g dió164 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
55g tojás69 kcal
-
55g porcukor213 kcal
-
25g tej14 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
10 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
5g mandulaaroma0 kcal
Összesen
1755
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
100g dió654 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
220g tojás277 kcal
-
220g porcukor851 kcal
-
100g tej56 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
20g mandulaaroma0 kcal
Összesen
7014
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
21.4g finomliszt78 kcal
-
12.2g margarin88 kcal
-
9.2g porcukor36 kcal
-
6.1g dió40 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
13.5g tojás17 kcal
-
13.5g porcukor52 kcal
-
6.1g tej3 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
15.3g margarin110 kcal
-
1.2g mandulaaroma0 kcal
Összesen
429
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 113.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 594.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170.2 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 67.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 999 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 941 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 689 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
1755
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81 g
Zsír
-
Összesen 452.4 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 191 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 162 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2378.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 1146 mg
-
Nátrium 347 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 680.7 g
-
Cukor 388 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 269.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3996 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 423 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 702 mg
-
Retinol - A vitamin: 3766 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2757 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1049 micro
Összesen
7014
kcal
- 5% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 230 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
429
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
35 dkg finomliszt
-
20 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
10 dkg dió
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
4 db tojás
-
22 dkg porcukor
-
1 dl tej
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg margarin
-
20 ml mandulaaroma
Elkészítés
A tésztához
- Tészta: a lisztet a sütőporral, a puha margarinnal, a porcukorral, dióval, kakaóporral összegyúrjuk.
- A mandulamag formákba nyomkodjuk, és közepesen forró sütőben 180 fokon, légkeverésesben 165 fokon, kb 15 perc alatt világosra sütjük. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki!
- Krém: a tojásokat a fele porcukorral, a tejjel, a vaníliás cukorral és a liszttel simára keverjük, majd továbbra is keverve kis lángon sűrű krémmé főzzük.
- A puha margarint a maradék cukorral habosra keverjük, mandulaaromával ízesítjük. Ha a főzőtt krém kihűlt, a cukros margarinnal kikeverjük.
- Majd 2-2 mandulamagot megtöltve összeragasztunk a krémmel.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 62
- Össznézettség: 21934
- Feltöltés dátuma: 2013. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom krémes süti, kicsit pepecselős, de érdemes kipróbálni.