r
Nosalty Logó

Mandulalisztes túrógombóc eperlabdákkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DiaNatura
Mandulalisztes túrógombóc eperlabdákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A gombóchoz

A hempergetéshez

Az öntethez

Összesen 1356 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A gombóchoz

A hempergetéshez

Az öntethez

Összesen 5418 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A gombóchoz

A hempergetéshez

Az öntethez

Összesen 374 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    95.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3303.6 g
  • Cink
    330 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    257 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 1356 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229 g

Zsír

  • Összesen
    382.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13214.5 g
  • Cink
    1320 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    2060 mg
  • Vas
    1027 mg
  • Magnézium
    1585 mg
  • Foszfor
    4071 mg
  • Nátrium
    2959 mg
  • Réz
    56 mg
  • Mangán
    52 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.9 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    133 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    128 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    605 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 5418 kcal
  • 16% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912 g
  • Cink
    91 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A hempergetéshez

Az öntethez

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A mandulákat külön-külön száraz serpenyőben megpirítjuk, majd aprítógépben apróra daráljuk. A szeletelt mandulánál használhatunk kávédarálót is.
  2. A gombóc hozzávalóit jól összegyúrjuk /aki édesebben szereti adhat hozzá cukrot/, és felhasználásig 15 percet pihentetjük.
  3. A vajon kissé megpirítjuk a cukorral elkevertzsemlemorzsát, majd hozzáadjuk a pirított, aprítottmandulát.
  4. Vizet forralunk egy lábasban, amikor gyönygyözve forr, de még nem lobog, egyenként beletesszük a gombócokat, közepes lángon főzzük, amíg a gombócok a víz felszínére jönnek, majd további2 percig főzzük.
  5. A gombócokat óvatosana zsemlemorzsára szedjük, meghempergetjük,és eperlabdákkal tálaljuk!
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4811
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 27.

Ajánló

Ha gluténmentesen szeretnénk elkészíteni a túrógombócot, meg lehet próbálni búzadara nélkül, csak mandulaliszt felhasználásával. A hempergetéshet pörkölt mandula és dió keverékét érdemes használni, esetleg mákba forgatni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DiaNatura 132 recept

Régóta ki akartam próbálni a mandulalisztes túrógombócot. A pirult mandula íze nagyon jól passzol a túrógombócba, és nem utolsó sorban a tápértékét is növeli, hiszen kiváló kálcium, magnézium, vas, foszfor, stb..forrás!  

Hozzávalók

A gombóchoz

A hempergetéshez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...