r
Nosalty Logó

Mandula süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nofish
Mandula süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 8882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 1111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    590.5 g
  • Telített zsírsav
    276 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    137 g
  • Koleszterin
    1509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3601 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    844.2 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3575 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3503 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    855 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 8882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a liszttel, a porcukorral, a dióval és a kakaóval kézzel összegyúrjuk, amíg össze nem áll egy gombóccá.
  2. Kb. 2 cm átmérőjű golyókat gyúrunk belőle, ezeket a közepétől a széle felé haladva belenyomkodjuk hüvelykujjal a diósütőformába, középen egy pici mélyedést hagyunk a krémnek. A sütőformát nem kell kikenni, a tésztában levő vaj miatt nem fog beleragadni.
  3. A megtöltött formákat elrendezzük a gáztepsiben egy sütőpapíron, hogy ne érjenek össze, és előmelegített sütőben 190°C-on 15-17 percig sütjük. Célszerű egyszerre 40 db (2 csomag) formát megtölteni, ebből is kb. 5 sütésnyi mennyiség jön ki.
  4. Pár percet hűlni hagyjuk, majd amikor langyosak a formák, fejjel lefelé óvatosan megkocogtatjuk, és szépen kipottyannak belőle a "fél diók".

A krémhez

  1. A vajat, a cukrokat, a diót és a mandulaaromát robotgéppel jól kikeverjük.
  2. Egy kis lábosban a tejet a liszttel felfőzzük. Folyamatosan kevergetjük, majd amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, ezt az egészet pedig hozzáadjuk a vajas krémhez.
  3. Összekeverjük a két masszát, és kiskanállal elkezdjük a krémet rákenni a felekre, majd egy párjával összeragasztunk 2 darabot. Dobozba rakosgatjuk, legalább egy napot hagyjuk pihenni, akkor kezd megpuhulni a süti, és érnek össze az ízei.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 569
  • Tegnapi nézettség: 89
  • 7 napos nézettség: 580
  • Össznézettség: 380811
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandula süti
nofish 1 recept

Egy lakodalomban találkoztam először ezzel a sütivel, amit az ifjú pár nagyszülei sütöttek a nagy napra. Elhatároztam, hogy utánajárok és megsütöm.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...