r
Nosalty Logó

Mandarinos sajttorta

vnémarika
Mandarinos sajttorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

650
Kalória
7.3g
Fehérje
46.5g
Szénhidrát
48.5g
Zsír
87.3g
Víz
55.5g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
31.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3889 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 650 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    291.2 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1838.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    279.1 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    524 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1660 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1475 micro
  • α-karotin
    374 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    1506 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 3889 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

  1. Kikenünk egy tortaformát.
  2. A mandarint lecsöpögtetjük és félretesszük.
  3. Törjük össze a kekszet, vagy daráljuk le diódarálóval.
  4. Olvasszuk fel a margarint, majd adjuk hozzá a kekszreszeléket, és keverjük össze. Az így kapott masszát tegyük egy kapcsos tortaformába, és egyenletesen nyomkodjuk bele. (Vékony lesz!) Tegyük 5 percre a fagyasztóba.
  5. Verjük fel a krémsajtot egy mély tálban, adjuk hozzá a vaníliát, szitáljuk bele a porcukrot, és reszeljük bele a narancs héját.
  6. Egy külön tálban verjük fel keményre a tejszínt, majd tegyük a krémsajtos keverékhez. Az így elkészült krémet tegyük a kekszrétegre, és simítsuk el egyenletesen. Tegyük ismét a fagyasztóba 5 percre. (Ha később lesz fogyasztva elég a hűtő is!)
  7. A megdermedt sajttorta tetejét rakjuk ki mandarinnal. Csurgassunk a tetejére csokoládét díszítésnek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Tepsi mérete: 23

Két hónappal ezelőtt a fiam azzal jött le a tetőtérből, hogy mandarinos sajttortát kér szülinapjára. A tévébe látta Jamie Oliver "sütötte." Kerestem itt, de nem találtam meg. Rákerestem a honlapján és ez lett belőle. Mit mondjak kegyetlenül finom torta. Igaz nem olcsó, de nagyon-nagyon finom. Annyit változtattam rajta, hogy nem kaptam mandarin konzervet és friss mandarinnal raktam ki. Nem tudom, milyen lett volna konzervből, de legközelebb is így csinálom, mert a savanykás íz szuperül harmonizál a krémsajttal. Viszont legközelebb már úgy rakom ki a gyümölccsel, hogy kihagyom azt a helyet, ahol szeletelni fogom. A mandarint elég nehéz volt elvágni. Ne számítsatok magas tortára, mert körülbelül 3 cm lesz a magassága. A családom megszavazta, karácsonyra is ez lesz az egyik süti. Nem elvetendő szempont az sem, hogy nagyon hamar készen van. 

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...