Mandarancs lekvár
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
121
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1212
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 214.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 233 micro
-
β-crypt 521 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
121
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1638 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 930 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 407 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 309.8 g
-
Cukor 235 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 2149.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 451 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1087 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 570 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1046 micro
-
β-karotin 2328 micro
-
β-crypt 5209 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2969 micro
Összesen
1212
kcal
- 1% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-crypt
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 147 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
34
kcal
Elkészítés
- A gyümölcsöket víz alatt átmossuk, majd mindegyiket kettévágjuk, kifacsarjuk a levüket.
- Az így kapott levet lemérjük (aki szép sima lekvárt szeretne, az le is szürheti, én nem tettem; aki viszont szereti a darabosat, az a kifacsart pépből is kedvére tehet bele), és 1 kg léhez 700 g cukor arányban igazítjuk a saját, lemért levünkhez a cukrot.
- A levet egy nagyobb lábasba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, majd lassú tűzön főzzük, kevergetve, míg el nem érjük a kedvünkre való sűrűséget.
- A főzési idő így tarthat fél órától, egész 1 órán át is. Zselépróbát készíthetünk így: lehűtött tányér peremére csöppentünk a lekvárból, és ha kedvünk szerint dermed, akkor már kész is van.
- A kész lekvárt sterilizált üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk őket (sterilizált fedőkkel), majd fejre állítjuk őket, és így hagyjuk kihűlni.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 13172
- Feltöltés dátuma: 2012. február 24.
Ajánló
Azért nekem egy picit édes :-) , így legközelebb 1 kg lé, fél kg cukor arányban készítem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
Egy kis déli ízű lekvárra vágytam. Eredetileg csak mandarinból akartam elkészíteni, de nagyon kevés lett a leve, így megtoldottam naranccsal és citrommal. Az eredmény hmmm..nagyon finom.